Liberman neće u Netanijahuovu vladu

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liberman neće u Netanijahuovu vladu

TEL AVIV - Izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman izjavio je danas da neće ući u novu vladu premijera Benjamina Netanijahua i da će umjesto toga odvesti svoju partiju Izrael naš dom u opoziciju.

Ta Libermanova najava predstavlja udarac za Netanijahua kome je preostalo da do srijede sastavi koalicionu vladu, odsnosno vladajuću većinu u parlamentu- Knesetu sa 120 poslanika.

Liberman je dva mandata bio šef diplomatije i ključni saveznik Netanijahua već godinama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << podsjeća Asošijeted pres.

On je rekao da ne može biti u vladi nakon što je Netanijahu sklopio čitav niz sporazuma s ultraortodosknim partnerima. Libermanova partija je sekularna.

Ona je ranije bila moćna, a na izborima u martu osvojila je samo šest poslaničkih mandata. Bez te partije Netanijahu će, kako se očekuje, imati  slabu većinu od samo 61 poslanika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.