Letnji delikates: Zapečene smokve sa pršutom i gorgonzolom

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2015, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnji delikates: Zapečene smokve sa pršutom i gorgonzolom

Plavi, buđavi, gorgonzola sir nije namenjen samo za paste i sosove koji idu preko belog pilećeg i ćurećeg mesa. Od njega se može napraviti i vrhunsko mediteransko predjelo sa smokvama i pršutom, gurmansko zadovoljstvo od kojeg će nepca uživati.

* 8-12 svežih smokvi

* 8-12 listova pršute

* 100 g gorgonzole

* 2 supene kašike pavlake za kuvanje

* kockica putera

* 50 g rukole

Smokve operite i osušite, pa im >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zasecite vrh u krst i malo stisnite po sredini da se "rascvetaju". Svaku smokvu obmotajte sa po jednim listom pršute, krajeve pršute pričvrstite čačkalicom, i poređajte ih u pleh za pečenje.

Na laganoj vatri, istopite puter i gorgonzolu, pa dodajte pavlaku kako biste dobili gladak sos. Rasporedite sos po smokvama, pokrijte pleh folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 7 minuta. Skinite foliju i pecite još 1-2 minuta.

Na tanjir stavite "gnezdo" od začinjene rukole i rasporedite zapečene smokve sa pršutom i gorgonzolom.

I uživajte u ovoj slatko-slanoj poslastici.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.