Laslo Varga kao frakcija SVM u parlamentu

Izvor: Radio 021, 03.Jul.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laslo Varga kao frakcija SVM u parlamentu

Bivši potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i aktuelni poslanik u Skupštini Srbije Laslo Varga saopštio je danas da neće istupiti iz poslaničkog kluba SVM, ali da će prilikom glasanja koristiti pravo na izdvojeno mišljenje.

Varga je u saopštenju naveo i da je "pravo na izdvojeno mišljenje" u skladu sa unutrašnjom organizacijom SVM, odnosno da ostaje da deluju u okviru frakcije stranke.

Varga je naveo i da ostaje pri ranije izrečenim stavovima o "aktuelnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zbivanjima u javnom životu vojvođanskih Mađara" u kojima je oštro kritikovao SVM uz ocenu da je "u proteklih godinu dana SVM izgubio svoj politički kompas".

Povodom nedavnog saopštenja Predsedništva SVM u kome se između ostalog navodi da je "suština Varginih stavova da u narednom periodu ne želi nikakvo zajedništvo sa SVM", Varga je odgovorio da potvrđuje "da sa pojavama na koje sam ukazao, ne mogu prihvatiti nikakvo zajedništvo".

Predsedništvo SVM je tada pozvalo Vargu i da se "nezavisno od svojih moralnih dilema i ubeđenja", u toku narednih nekoliko dana izjasni da li želi i dalje da radi u okviru frakcije SVM, ili će istupiti iz iste". Predsedništvo SVM je navelo i da prihvata činjenicu i da ni na koji način ne osporava Vargino vlasništvo poslaničkog mandata.

Varga je smenjen sa mesta potpredsednika SVM-a sredinom juna zbog, kako je tada rekao lider te stranke Ištvan Pastor, nedostatka minimalnog nivoa poverenja i jednog jako važnog moralnog razloga koji nije želeo da precizira.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.