LSV zahteva da napadači na Aleksandru Jerkov budu pronađeni i kažnjeni

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV zahteva da napadači na Aleksandru Jerkov budu pronađeni i kažnjeni

Novi Sad - Liga socijaldemokrata Vojvodine danas je najoštriji osudila demoliranje automobila članice predsedništva Demokratske stranka Aleksandre Jerkov i zatražila od nadležnih da što pre pronađu počinioce.

LSV ističe u saopštenju da taj "brutalan, bezobzirni čin predstavlja više nego jasnu fizičku pretnju po bezbednost Jerkove".

Ta stranka, navodeći da je automobil demoliran sinoć ispred zgrade u kojoj Jerkov stanuje, insistira "da nadležni najhitnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pronadju i najoštrije sankcionišu počinioce.

"Ako takva, jasna i oštra reakcija izostane, kao što je mnogo puta izostala kada su vandalizovane prostorije LSV, fizičko nasilje će definitivno biti legitimizovano kao sredstvo političke borbe", ističe se u saopštenju.

LSV smatra da je "država predugo tolerisala nasilje i pretnje i da ovo (demoliranje automobila Jerkov) mora biti tačka na kojoj će sa time prestati".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.