LOPATE ZA PAUKA

Izvor: Kurir, 28.Dec.2010, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOPATE ZA PAUKA

Ekipe zimske službe JKP „Parking servis“ punom parom čiste sneg i led sa trotoara i javnih parkirališta na teritoriji opštine Vračar

Sneg još nije stigao ni pošteno da padne, a već je nestao sa beogradskih parkirališta pod lopatama radnika Parking servisa.

Sneg ove godine nije iznenadio radnike iz JKP „Parking servis", koji su se od ranog jutra po veoma hladnom vremenu razmileli po beogradskim ulicama i počeli da čiste sneg i posipaju so po parkiralištima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i prilazima javnim garažama.

Prema rečima Nebojše Jorganovića, šefa zimske službe JKP „Parking servis", u akciji je angažovano oko 350 radnika, koji su raspoređeni po celoj teritoriji opštine Vračar.

- Uz koordinaciju Gradskog štaba za zaštitu od elementarnih nepogoda, ekipe Parking servisa sa svojim ljudstvom i mehanizacijom učestvuju u zajedničkoj akciji sa drugim komunalnim preduzećima u čišćenju trotoara. Ono što je bitno istaći je da svi objekti Parking servisa, bez obzira na ovaj sneg, potpuno normalno funkcionišu i na usluzi su građanima. U zavisnosti od padavina, akciju ćemo nastaviti i tokom predstojećih dana, sve zavisi od vremenske situacije - navodi Jorganović.

On je dodao da se sve lokacije za koje je zaduženo to preduzeće neprestano obilaze kako bi se sprečilo nagomilavanje snega i zamrzavanje. Požrtvovani radnici morali su dobro da zapnu kako bi očistili sneg sa svih prilaza parkiralištu. Pomagale su im i dve interventne ekipe koje su zadužene za čišćenje snega na parkiralištima ispred bolnica i važnih institucija.

- Završili smo sa čišćenjem Trga Nikole Pašića i zatim prešli na Resavsku, Krunsku i okolne ulice. Odlično napredujemo, svi smo raspoloženi i orni za rad i to je najbitnije. Dobro su nam došle ove mašinice za posipanje soli jer nam znatno olakšavaju posao. Ako ne bude snega, vrlo brzo ćemo završiti celu opštinu Vračar - kaže jedan od radnika Parking servisa.

Za ovu sezonu „Parking servis" pripremio je 75 tona soli i oko 2.000 kilograma granula za topljenje snega, koje deluju na mnogo nižim temperaturama.

Nema zime

Prema rečima Nebojše Jorganovića, građani nemaju razloga za brigu jer su sve službe dobro pripremljene za zimsku sezonu. Blagovremeno je izvršena nabavka sredstava za rad Zimske službe, a napravljen je i raspored rada raspoloživog ljudstva i mehanizacije.

- Da bi se uvidelo koliki je obim posla čišćenja snega sa objekata za koje je nadležno JKP „Parking servis", treba istaći da održavamo šest višeetažnih garaža, 16 garaža sa rezervisanim parking mestima, oko 20 posebnih parkirališta i pored toga brinemo o skoro 20.000 parking mesta na opštim parkiralištima - naglasio je Jorganović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavlja se uklanjanje snega sa sporednih saobraćajnica

Izvor: Studio B, 28.Dec.2010

Na gradskim ulicama i regionalnim saobraćajnicama tokom noći dežuralo je 126 vozila Zimske službe Beograd-puta. ..Ulice prvog prioriteta očišćene su kasno sinoć, a tokom noći od snega je očišćeno i više od polovine ulica drugog prioriteta, kažu za Studio B u toj službi i dodaju da se uklanjanje...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.