Izvor: Blic, 11.Avg.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LET'S DO IT! Poslednje reči osuđenika na smrt koje ODZVANJU KROZ VEČNOST

Kada je ovim osuđenicima na smrt došao "sudnji čas" i kada su bili svesni da odbrojavaju poslednje minute života, surova istina nije ih prestravila, već su s osmehom na licu sačekali kraj. Njihove poslednje reči su neretko bile veoma duhovite.

#GaryGilmore#Nike pic.twitter.com/Qf4SSokLpv

Geri Gilmor je osuđen na smrt u leto 1976. zbog dvostrukog ubistva. Birao je između vešala i streljanja i odabrao ovo drugo. Veče pre smaknuća proveo je s porodicom i prijateljima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a njegov ujak priznao je da mu je prošvercovao tri fraklića viskija koje je Gilmor iskapio.

Ujutro su ga vezali za stolicu, a na nju su pričvrstili vreće s peskom kako bi zadržale metke. Kad su ga pitali ima nešto da kaže za kraj rekao je: "Let's do it" (Uradimo to), a osnivač reklamne agencije Vajden i Kenedi, Den Vajden kaže kako su njegove poslednje reči bile inspiracija za Najkijev čuveni slogan "Just do it".

Džejms Di Frenč je služio doživotnu kaznu zbog ubistva motociklista. Hteo je da izvrši samoubistvo, ali nije smogao snage, pa je ubio svog cimera u ćeliji kako bi ga osudili na smrt. Skončao je na električnoj stolici, a poslednje reči su mu bile: "Šta mislite o ovom naslovu? French Fries (prženi krompirići)".

Džimi El Glas takođe je ubica koji je poslednje trenutke života proveo na električnoj stolici. Iskusni kriminalac s cimerom je pobegao iz zatvora i ubio bračni par zbog čega je osuđen na smrt. Poslednje reči bile su mu: "Radije bih pecao".

Džordž Epl poigrao se rečima pre nego što su ga ubili strujom.

- Pa gospodo, uskoro ćete videti pečenu jabuku (baked apple) - rekao je.

Vinsenta Gatireza ubili su 2007. smrtonosnom injekcijom. Verovalo se da je patio od bipolarnog poremećaja, a poslednje reči su mu bile: "Volio bih svima da kažem da mi je žao zbog svega što se dogodilo. Moja greška. Volio bih i da zahvalim svima koji su bili sa mnom sve ove godine. Sestri Doris, mojoj majci, braći, ocu. Volim vas sve. Gde je onaj moj dvojnik kad mi stvarno treba?".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.