LEKALIZUJ: Pokreće se inicijativa za upotrebu kanabisa u medicinske svrhe

Izvor: Telegraf.rs, 23.Sep.2014, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEKALIZUJ: Pokreće se inicijativa za upotrebu kanabisa u medicinske svrhe

Humanitarna mreža organizacija i pojedinaca okupila se i javno deluje sa prvim i najvažnijim ciljem - pokretanje inicijative za izmenu zakona o upotrebi kanabisa u medicinske i industrijske svrhe. Prvi u nizu je događaj LEKALIZACIJA 2014, koji počinje javnom tribinom i izložbom u Mikser House, u Beogradu, u petak, 26. septembra, u 17. časova

Humanitarna mreža organizacija i pojedinaca “LEKALIZUJ” okupila se i javno deluje sa prvim i najvažnijim ciljem – pokretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << inicijative za izmenu zakona o upotrebi kanabisa u medicinske i industrijske svrhe u skladu sa savremenim dostignućima medicinske nauke i prakse poslednjih godina u Evropi i svetu.

Namera same organizacije je da stručnim radom, javnim raspravama, informativnim dešavanjima i na druge zakonom dozvoljene načine skrene pažnju javnosti, saopšti istinite podatke, izvrši uticaj na stručnu, medicinsku i pravnu javnost i medije, da ukaže na moguća rešenja za poboljšanje državnog budžeta kao i da predoči ekonomsku situaciju koje bi nastala kao posledica prihvatanja ove inicijative.

Prvi u nizu je događaj LEKALIZACIJA 2014, koji počinje javnom tribinom i izložbom u Mikser House, u Beogradu, u petak, 26. septembra, u 17. časova, a nastavlja se u subotu, 27. septembra, serijom stručnih predavanja i razmatra kanabis/konoplju kroz medicinu, privredu i zakon.

Foto: Flickr/ashton

Tribina koja će se održati u petak, 26.09. u 18h okuplja zvučna i stručna imena:

- Uvodnu reč imaće Ministar zdravlja u Vladi Srbije, dr Zlatibor Lončar.

- Specijalni gost tribine je Rik Simpson, osnivač Phoenix Tears fondacije, sa timom doktora iz Kanade i drugih zemalja, koji će predstaviti konkretne rezultate svojih istraživanja i bogate višegodišnje prakse. Ovaj tim je poznat i priznat na svetskom nivou i u svakoj od zemalja gde gostuju primljen od najviših političkih i stručnih zvaničnika. (www.cureyourowncancer.org)

- Robert J. Melamede, PhD, Associate Professor, Odsek za biologiju, Univerzitet Colorado – Colorado Springs, USA, Cannabis Science, predsednik i direktor;

- Pol Hornbi, PhD, istraživač, predsednik Hedron Analytical Inc., Vancouver, British Columbia, Canada;

- Lumír Ondřej Hanuš, PhD, Palacký University Olomouc, Czech Republic, Hebrew University of Jerusalem, Israel;

Foto: Flickr/Blind Nomad

- Mr sci dr Milan Savić, specijalista neurologije, magistar medicinskih nauka iz oblasti neurologije, direktor specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava”,

-Advokat dr. Veljko Delibašić iz Beograda

-Privrednik Jan Prvizer iz Kisača

-Pacijentkinja, književnica Irina Marković

- Moderatorka: Biljana Cincarević, umetnica i aktivistkinja.

Foto: AP/Tanjug

Izložba “KONOPLJA U SRBIJI – nekad i sad” predstaviće istoriju upotrebe ove biljke u okviru medicine i privrede, i pokazati da je ono za šta se ova organizacija danas bori odavno bilo u upotrebi kod naših predaka, donoseći velike benefite.

Današnju ponudu proizvoda iz Srbije i regiona gde je ovaj zakon usvojen predstaviće na štandovima sa industrijskim proizvodima od konoplje kao i sredstva za medicinsko korišćenje. Gosti će dobiti promo poklone.

Seminar po imenu “UPOTREBA KANABISA U MEDICINSKE SVRHE” biće održan u subotu 27.09. od 13h do 19.00h (sa pauzama, program je na sajtu www.lekalizuj.rs)

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.