Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2016, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Vučić sidro stabilnosti na Balkanu

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc čestitao je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na izboru za šefa nove srpske vlade i ocenio da je predsednik Vlade Srbije sidro stabilnosti na Balkanu.

On je, povodom posete premijera Vučića Austriji, prilikom pozdravljanja visokog gosta, rekao da ga raduje što Austrija ima odličan kontakt sa Srbijom, ističući da je Srbija jedan od najvažnijih partnera Austrije na zapadnom Balkanu.

Kurc je podvukao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je ekonomski Srbija veoma atraktivna i da postoji snažna ljudska i kulturna povezanost dve zemlje.

Austrija je, prema njegovim rečima, posebno zahvalna što je Vučić sidro stabilnosti na zapadnom Balkanu i što sprovodi reforme u svojoj zemlji koje su dobre ne samo za Srbiju, već i Austriju, koja je sa brojnim firmama prisutna na srpskom tržištu.

Takođe je, pred početak sastanka, za koji je vladalo ogromno interesovanje austrrijskih medija, pošto su sve televizije poslale svoje ekipe na doček srpskog premijera, naglasio da Austrija podržava Srbiju na putu približavanja EU.

„Radujemo se što možemo u tome biti partner i podržavalac“, istakao je Kurc dodajući da mu je drago što može sa Vučicem danas razgovarati i o migranstskom talasu, kao i teškoj geopolitičkoj situaciji.

Srpski premijer zahvalio se Austriji i posebno Kurcu na podršci puta Srbije u EU.

On je podsetio da Srbija puno čini na očuvanju stabilnosti na Balkanu što je veoma važno, i da će nastaviti tim putem, a da Austrija pruža podršku.

„Nastavićemo da radimo na teškim izazovima u budućnosti, na pospešivanju ekonomske saradnje i dovedemo još više investitora iz Austrije u Srbiju“, podvukao je Vučić.

On je naglasio da će Srbija pokušati da se sauočava još uspešnije sa migrantskim talasom i da je spremna da uvek sluša svoje austrijske partnere.

Premijer Vučić nalazi se danas u jednodnevnoj poseti Austriji na poziv austrijskog kancelara Kristijana Kerna.

Posle razgovora sa Kurcom premijer će imati, najpre razgovor u četiri oka, sa austrijskim kancelarom, a onda u širem formatu, pošto je u Beč doputovao sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Po završetku radnog sastanka dva premijera obratiće se medijima, a nastaviće razgovore u okviru radnog ručka koji će prirediti kancelar Kern.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.