Kućni pritvor za urbaniste, oštetili Nikolićevog savetnika

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kućni pritvor za urbaniste, oštetili Nikolićevog savetnika

Bivši načelnik urbanizma u Kraljevu Miloje Dragojlović i republički građevinski inspektor Zarija Zečević osuđeni su na godinu dana kućnog pritvora.

Iako je Viši sud u Kraljevu dva navrata odbacio optužbe, Apelacioni sud u Kragujevcu ih je osudio da su se udružili, zloupotrebili službeni položaj i onemogućili firmi Predraga Mikića, savetnika predsednika Srbije, da izgradi stambeno-poslovni objekat u Kraljevu, pričinivši mu štetu od 50 miliona dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ceo slučaj datira iz 2004. godine, kada Mikićevoj firmi „Trgomen PV“ nije izdata dozvola za gradnju objekta na šest spratova u Jug Bogdanovoj ulici u Kraljevu, površine od 5.000 kvadrata.

Iako je prvobitno firma dobila akt o gradnji od Odeljenja za urbanizam, šest meseci kasnije, zajedno sa još 18 drugih, poništen je kontrolom republičke građevinske inspekcije, koja je dobila nalog da prekontroliše sve projekte u Kraljevu. Tada je počeo sudski proces Predraga Mikića, vlasnika „Trgomen PV“, protiv Miloja Dragojlovića, tadašnjeg načelnika Odeljenja za urbanizam, i Zarije Zečevića, republičkog građevinskog inspektora.

- Optužnica se zasnivala na tome da smo nas dvojica u nekakvom dilu onemogućili firmi „Trgomen PV“ da gradi objekat u korist nekakvih drugih investitora. Taj projekat nije imao ispoštovanu spratnost i bilo je potrebno da se izvrši preparcelizacija zemljišta. U tom trenutku, Dragojlović uopšte nije ni bio radnik Gradske uprave. Ja sam izvršio inspekcijski nadzor, doneo rešenje i naložio Odeljenju za urbanizam da postupe po rešenju. Nakon toga, Dragojlović je postao načelnik odeljenja, tako da je neistinita optužnica da smo zajedno delovali protiv Predraga Mikića i njegove firme - kaže Zarija Zečević.

Miloje Dragojlović kaže da postoji niz činjenica, što je u istrazi i dokazano, na osnovu kojih ne postoji unapred pripremljeni dogovor.

- U vreme kada je inspektor Zečević kontrolisao predmetni akt i nalagao njegovo poništenje, ja sam radio u sasvim drugom preduzeću i nisam bio ni u kakvim poslovnim odnosima ili kontaktima ni sa njim, niti sa firmom „Trgomen PV“ i Predragom Mikićem. Samo sam dobio naređenje od neposrednog rukovodioca da postupim po rešenju republičkog građevinskog inspektora - kaže Dragojlović.

I Dragojlović i Mikić su najavili žalbe na presudu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.