Kućni pritvor novinaru zbog pretnju Vučiću

Izvor: Mondo, 28.Avg.2015, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kućni pritvor novinaru zbog pretnju Vučiću

Viši sud u Beogradu je uredniku "Tabloida" Milanu Malenoviću, koji se sumnjiči da je preko društvenih mreža uputio pretnje premijeru Srbije i nekim ministrima, pritvor zamenio merom zabrane napuštanja stana uz elektronsku narukvicu.

Foto: Beta/Milan Obradović Aleksandar Vučić

Odlukom Krivičnog vanpretresnog veća suda, Malenoviću je izrečena i zabrana korišćenja interneta za vreme trajanja mere, precizira se u saopštenju Višeg suda.

Dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se da je Krivično vanpretresno veće preinačilo rešenje sudije za prethodni postupak od 18. avgusta kojim je Malenoviću bio određen pritvor, smatrajući da sve utvrđene okolnosti ukazuju da nije opravdano i nužžno određivanje pritvora, kao najtežže mere obezbeđenja prisustva okrivljenog i nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Ovo veće smatra da se ista svrha možže postići i izrečenom blažom merom, kućnim pritvorom, uz primenu elektronskog nadzora i zabranu koriššćenja interneta, jer je to dovoljno za otklanjanje opasnosti da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, zbog čega mu je prethodno određen pritvor.

Ukoliko okrivljeni prekršši meru zabrane napušštanja stana, protiv njega možže biti određen pritvor, napominje se u saopštenju.

Izrečena mera zabrane napušštanja stana možže trajati dok za to postoji potreba, a najdužže do pravosnažžnosti presude.

Malenović je uhapšen 18. avgusta, kao i beogradski advokat Dejan Krstić (44), koji se sumnjiči za isto krivično delo, ali je pušten da se brani sa slobode.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Policija je, kako je tada saopštila, prilikom pretresa stanova osumnjičenih privremeno oduzela računarsku opremu, koja je korišćena za upućivanje pretnji preko društvenih mreža.

Krstić je neposredno pred privođenje na svom Twitter nalogu objavio da mu stan pretresaju pripadnici Uprave za visokotehnološki kriminal.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.