Kuburović: Spremna prva verzija Zakona o poreklu imovine

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Dec.2016, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Spremna prva verzija Zakona o poreklu imovine

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je prva verzija Zakona o poreklu imovine već spremna i da bi iduće nedelje trebalo da bude uobličena u prednacrt koji će ići u javnu raspravu, pišu "Večernje novosti" u izdanju od petka.

"Daćemo predlog da se imovina ispituje pet godina unazad. Ukoliko se utvrdi očigledna nesrazmera između nečijeg načina života i prihoda koje ostvaruje, predložićemo da se takvima odredi porez i do 50 odsto procenjene vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << imovine", rekla je Nela Kuburović.

Ona je rekla da bi okosnicu zakona trebalo da čini unakrsno ispitivanje imovine, odnosno poređenje prijavljenog poreza sa stvarnim stanjem.

"Procenjivaće se da li visina stvarnog i naplaćenog poreza odgovara stilu života koji pojedinac vodi, u kakvom se miljeu kreće, s kim održava kontakte, da li je često u društvu osuđivanih lica", rekla je Nela Kuburović.

Na pitanje koliko je realno da Ustav Srbije bude promenjen 2017. godine, ministarka pravde je rekla da to zavisi od toga da li će se amandmanima menjati samo pojedini njegovi delovi ili će se menjati kompletan Ustav.

"Predsednik Vlade je nagovestio da je možda realnije da se menja ceo Ustav, za šta je potreban politički konsenzus i vreme, a ni procedura nije jednostavna: morate imati dvotrećinsku većinu u Skupštini i odluka mora da bude potvrđena na referendumu", rekla je Nela Kuburović i podsetila da na putu ka EU Srbija mora da promeni Ustav.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spremna prva verzija Zakona o poreklu imovine

Izvor: Beta, 23.Dec.2016

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je prva verzija Zakona o poreklu imovine već spremna i da bi iduće nedelje trebalo da bude uobličena u prednacrt koji će ići u javnu raspravu, pišu "Večernje novosti" u izdanju od petka."Daćemo predlog da se imovina ispituje pet godina unazad....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.