Kuburović: Pojačaćemo borbu protiv korupcije i kriminala

Izvor: B92, 12.Avg.2016, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Pojačaćemo borbu protiv korupcije i kriminala

Beograd -- Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da će to ministarstvo nastaviti da radi na unapređenju efikasnosti pravosuđa.

Ona je navela da će preduzimati brojne mere kako bi se pojačala borba protiv korupcije i kriminala.

Ona je naglasila da će se nastaviti aktivnosti koje se odnose na realizaciju zacrtanih ciljeva iz poglavlja 23 pregovora sa EU.

"Zajedno sa prethodnim ministrom Nikolom Selakovićem radili smo uporno na sprovođenju svih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivnosti vezanih za poglavlje 23. Više od 80 odsto aktivnosti već ispunili, a nadamo se da ćemo nastaviti istim tempom u planiranim rokovima sve uraditi što je zacrtano", rekla je Kuburović za RTS.

Naglašava da je čast biti u timu Aleksandra Vučicvha i da se nada da će uspeti da opravda poverenje, te i da je to velika odgovornost jer je brojni poslovi očekuju u četvorogodišnjem mandatu.

Govoreći o Zakonu o poreklu imovine ona je rekla da se nada da će do kraja godine biti usvojen , te da će u što skorije vreme biti na javnoj raspravi.

Borba protiv korupcije koju je premijer apostrofirao u ekspozeu podrazumeva, nastavlja nova ministarka, izmenu krivičnog zakonika, izmenu organizacionog zakona koji se tiče svih organa koji se uključeni, a planirano je i donošenje novog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Govoreći o nasilju u porodici ona je rekla da se i u toj oblasti očekuju novine, te da će se raditi na boljoj kooordinaciji organa koji se bave ovim problemom, ali i na vođenje evidencije nasilnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta nam obećavaju novi ministri

Izvor: Mondo, 12.Avg.2016

Nova ministarka pravde Srbije, Nela Kuburović, najavljuje oštriju borbu protiv korupcije, ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, povećanje kapaciteta prerade mesa a ministar prosvete nove koncepte obrazovanja i dece i nastavnika...Foto: Beta/Miloš Miškov Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.