Krivične prijave za ubistvo petorice Makedonaca

Izvor: Blic, 02.Maj.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave za ubistvo petorice Makedonaca

Skoplje - Makedonska policija podnela je krivične prijave protiv pet osoba koje sumnjiči za terorizam zbog ubistva pet Makedonaca sredinom aprila kod jezera blizu Skoplja, saopštila je danas ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska.

Jankulovska je na konferenciji za novinare rekla da su dvoje osumnjičenih u bekstvu, javila je makedonska agencija MIA.

Pred istražnog sudiju u Skoplju jutros je radi saslušanja izvedeno 20 radikalnih islamista, uhapšenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << juče u policijskoj akciji "Monstrum", koji se sumnjice za učešće u ubistvu petorice muškaraca kod Smiljkovskog jezera 12. aprila.

Osumnjičeni su u toku nočhi sašlušavani od strane policijskih inspektora u nekoliko policijskih stanica u Skoplju.

Makedonska ministarka unutrašnih poslova Gordana Jankulovska izjavila je juče da se pretpostavlja da se medju uhapšenima, od kojih su većina makedonski državljani, nalaze i počinioci tog zlodela, a neki od njih se terete za krivično delo terorizma.

Prema informacijama policije, pripadnici su radikalnih islamističkih grupa, a neki od njih su bili na bojištima u Avganistanu i Pakistanu protiv medjunarodne koalicije koju vodi NATO.

Jučerašnja akcija makedonske policije, u kojoj je učestvovalo oko 800 pripadnika MUP-a, jedna je od najsloženijih operacija makedonskih snaga reda do sada.

Tokom pretresa u 26 objekata u selima i naseljima u Skoplju i okolini pronadjena je velika količina oružja i u toku su veštačenja da bi se utvrdilo da li je neko od njih korišćeno direktno u petostrukom ubistvu.

Radikalni islamisti uhapšeni su na bazi materijalnih dokaza koji su sakupljeni. Jankulovska je juče zatražila vreme od 24 sata da bi se podnele odgovarajuće krivične prijave protiv uhapšenih nakon čega će biti objavljena i njihova imena.

Ona nije mogla da kaže da li je ova grupa koja stoji iza ubistva povezana sa nekom većom radikalnom islamističkom grupom u svetu.

Tela petorice Makedonaca pronašli su lokalni pecaroši 12. aprila uveče, kod jezera nedaleko od Skoplja. Prvi rezultati policijske istrage i obdukcije, objavljeni nekoliko dana kasnije, pokazali su da je na žrtve pucano iz tri različite vrste oružja i iz tri različita ugla.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivične prijave za ubistvo petorice Makedonaca

Izvor: Kurir, 02.Maj.2012

Dvadeset radikalnih islamista uhapšeno je u policijskoj akciji "Monstrum" na bazi materijaolnih dokaza..SKOPLJE - Makedonska policija podnela je krivične prijave protiv pet osoba koje sumnjiči za terorizam zbog ubistva pet Makedonaca sredinom aprila kod jezera blizu Skoplja, saopštila je danas ministarka...

Nastavak na Kurir...

Makedonija: Pritvor za trojicu osumnjičenih, dvojica u bekstvu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Maj.2012

Za trojicu privedenih postoji sumnja da su direktno uključeni u petostruko ubistvo 12. aprila u blizini Skoplja. Policija je potvrdila da je kod osumnjičenih pronađena veća količina oružja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Skoplje: Dvojica pomagača u bjekstvu

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Maj.2012

SKOPLJE - Makedonske vlasti podnijele su krivične prijave protiv pet osoba sumnjičeći ih za terorizam zbog petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Krivične prijave za ubistvo Makedonaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Maj.2012

Makedonska policija podnela je krivične prijave protiv pet osoba koje sumnjiči za terorizam zbog ubistva pet Makedonaca sredinom aprila kod jezera blizu Skoplja, saopštila je ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Makedonija: Dvojica islamista u bekstvu

Izvor: Večernje novosti, 02.Maj.2012

Makedonska policija podnela je krivične prijave protiv pet osoba koje sumnjiči za terorizam zbog ubistva pet Makedonaca. Dvoje osumnjičenih su i dalje u bekstvu

Nastavak na Večernje novosti...

Krivične prijave za ubistva u Makedoniji

Izvor: VOA, 02.Maj.2012

Makedonska policija saopštila je da je podnela krivične prijave protiv pet osumnjičenih osoba za učešće u ubistvu petorice mladića

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.