Kosovo podstiče Republiku Srpsku na samostalnost

Izvor: Beta, 16.Avg.2010, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo podstiče Republiku Srpsku na samostalnost

PODGORICA, 16. avgusta 2010. (Beta) - Predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je u ponedeljak da bi UN potvrdjivanjem nezavisnosti Kosova na Generalnoj skupštini mogle da povuku "prvi potez na putu ka samostalnosti Republike Srpske (RS) i mnogih drugih država koje žele nezavisnost".

"Ukoliko bi Generalna skupština UN na jesenjem zasedanju potvrdila samoproglašenu nezavisnost Kosova, to bi značilo da najviše svetsko telo dozvoljava prekrajanje granica i otvorilo bi Pandorinu kutiju nerešenih problema u mnogim kriznim područjima u svetu", ocenio je Špirić u intervjuu podgoričkom "Danu".

Po njegovim rečima, od odluke Generalne skupštine UN o Kosovu počinju novi procesi u RS koji će značajno uticati na ukupnu situaciju na Balkanu.

"Treba učiniti sve da se BiH izgradi u skladu sa Dejtonom, ako je to moguće. Ako nije, onda treba da se mirno razidjemo, jer prisilno održavanje braka uvek skupo košta supružnike", zaključio je Špirić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija neće čuvati manastire na Kosovu

Izvor: NaDlanu.com, 16.Avg.2010

PRIŠTINA, 16. avgusta 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je nemoguće da Srbija svojim ljudstvom pomaže u obezbeđivanju manastira i drugih objekata Srpske pravoslavne crkve na Kosovu. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.