Kontrolor spavao na radnom mjestu?

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Mar.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrolor spavao na radnom mjestu?

KUALA LUMPUR - Malezijski ministar saobraćaja Liou Tiong Lai rekao je danas da će biti preduzete mjere protiv supervizora kontrolora leta ako se potvrdi da je taj službenik spavao na radnom mjestu kada je nestao malezijski putnički avion prije godinu dana.

On je dodao da Ministarstvo saobraćaja provodi unutrašnju istragu i da će biti preduzete odgovarajuće mjere u slučaju kršenja propisa i neodgovarajućeg ponašanja.

Prošle sedmice objavljeni su transkripti razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << između zvaničnika avionske kompanije "Malezija erlajnz" i kontrolora leta u Kuala Lumpuru, podsjeća AP.

Skoro četiri sata nakon što je avion "boing 777" sa 239 putnika i članova posade nestao sa radara na letu iz Kuala Lumpura za Peking 8. marta 2014. godine, kontrolor je rekao da će morati da probudi svog supervizora da potvrdi detalje lokacije aviona.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MH370: Kontrolor leta zaspao?

Izvor: B92, 12.Mar.2015

Stroge mere biće preduzete protiv nadzornika u centru za kontrolu aviosaobraćaja ako se potvrdi da je spavao na poslu kada je lane nestao avion sa 239 ljudi...To je najavio malezijski ministar saobraćaja posle objavljenog transkripta razgovora zvaničnika kompanije Malezija erlajnz i kontrolora aviosaobraćaja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.