Kome je smetao ubijeni gazda Pink taksija?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome je smetao ubijeni gazda "Pink taksija"?

Ubijeni vlasnik "Pink taksija" Teodor Gaćeša zalagao se za ograničenje broja taksista iako to njemu nije bilo u interesu.

Njegov najbliži saradnik, Aleksandar Bijelić, smatra da ubistvo biznismena nema veze sa borbom za prevlast na taksi tržištu, i da je on bio "stub borbe za regulisanje prava taksista“.

- Te priče da je Gaćeša držao 80 odsto taksi tržišta su potpune gluposti. Zlobne insinuacije ljudi koji nikada neće moći da budu veliki kao on. Gaćeša >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je bio samo i isključivo posvećen svojoj porodici i "Pink taksiju“ - naglašava Aleksandar Bijelić.

Izjave pojedinih taksista da je Gaćeša držao pod kontrolom 80 odsto taksi udruženja, i to u dužničko-poverilačkom ropstvu, pokrenuli su i sumnju da je ubijen zbog prevlasti na taksi tržištu.

Međutim, Bijelić ističe da "zasad nema indicija za tako nešto“.

- Vodeći računa o "Pink taksiju“, Gaćeša je vodio računa i o svim taksistima u Srbiji. Njegov doprinos u regulisanju problema taksista i donošenju zakonske regulative je nemerljiv. Recimo, on kao privatnik se zalagao za ograničenje broja taksista iako to njemu nije bilo u interesu - priča Bijelić.

Kao član radne grupe za unapređenje taksi prevoza, Bijelić tvrdi da se nakon ubistva Gaćeše neće stati u rešavanju problema taksista.

- Gaćeša je svakako bio stub borbe za regulisanje prava taksista, ali mi ćemo svakako nastaviti još jače da radimo na tome jer to i njemu dugujemo - kaže Bijelić. Kako kaže, zlobne su priče i namere da će se "Pink taksi“ ugasiti.

Teodor Gaćeša biće sahranjen u sredu na Centralnom groblju, a pre toga organizovaće se u gradu povorka taksista kako bi se odala pošta ubijenom suvlasniku „Pink taksija“.

- Na taj način želimo da se odužimo Gaćeši za sve što je učinio za taksi prevoz. U povorci će pored članova „Pink taksija“ biti i taksisti iz drugih udruženja. Zasad još ne znamo odakle će ići povorka - ističe Bijelić.

- "Pink taksi“ je uhodan sistem na kojem je Gaćeša radio 16 godina. To je mašina u kojoj se tačno zna uloga svakog šrafa i mi mu toliko dugujemo da nastavimo tamo gde je on stao. Započeo je nekoliko projekata koje ćemo mi završiti. Prosto, lažne su informacije da će se sada nešto promeniti u našem udruženju - naglašava Bijelić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.