Kod Vrdnika pronađena burad sa opasnom materijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2010, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Vrdnika pronađena burad sa opasnom materijom

NOVI SAD - Republička inspekcija za zaštitu životne sredine saopštila je danas da je na Fruškoj gori, na putu Irig - Vrdnik, pronađeno šest buradi sa opasnom materijom, ali isticanja hemikalija i zagađenja životne sredine nije bilo.

Inspekcija je, u ponedeljak, sa desne strane puta ka Vrdniku pronašla šest metalnih buradi, sa tečnošću, težine od po 250 kilograma.

Na buradima, koja izgledaju nova, sa originalnim čepovima, nalazi se etiketa proizvođača "Huntsman >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Holland Rozenburg Works - Mersezweg 10", navodi se u saopštenju.

Naziv hemikalije sa etikete je diphenylmethane - 4,4 - diisocyante, obeleženo oznakom "X" i datumom proizvodnje 19. novembra 2009. godine.

Pronađen otpad je privremeno smešten u skladište preduzeća Jakob Beker, u Rumi, navodi se u saopštenju.

"Burad su sa vozilima naše firme, koja su registrovana za prevoz opasnih materija, po nalogu inspekcije, odseka za kontrolu i nadzor, prevezena u firmu Jacob Becker u Rumi, gde su privremeno uskladištena na propisan način",rekao je za Radio - televiziju Vojvodine Veselin Kankaraš, direktor preduzeća Eko metal koje se bavi sakupljanjem, transportom, tretmanom i privremenim skladištenjem opasnog i neopasnog otpada.

Brzom i pravovremenom reakcijom državnbih organa isticanja hemikalije i zagađenja životne sredine na sreću nije bilo.

U toku je istraga o pronalaženju nepoznatog počinioca, protiv kog će biti preduzete zakonom predviđene mere.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pronađena burad sa opasnom materijom

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2010

Na Fruškoj gori, na putu Irig - Vrdnik, pronađeno je šest buradi sa opasnom materijom, saopštila je Republička inspekcija za zaštitu životne sredine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.