Kličko: Demonstranti uskoro napuštaju centar Kijeva

Izvor: Blic, 09.Avg.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko: Demonstranti uskoro napuštaju centar Kijeva

Demonstranti, koji kampuju na kijevskom Trgu nezavisnosti (Majdan) od prošle godine, pristali su da napuste zgradu gradske vlade i područje od tržnog centra do ulice Proreznaja, izjavio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

- Ubedili smo ljude u zgradi vlade da odu. Nije bilo lako, ali konačno smo uspeli da ubedimo ljude na trgu da odu iz oblasti od tržnog centra do ulice Proreznaja. Uspeli smo u tome i nastavićemo da razgovaramo sa njima kako bismo ih ubedili da nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dozvole da normalizujemo život u centru grada - kazao je Kličko sinoć u intervjuu na jednoj televiziji.

On je, medjutim, priznao da je situacija u centru grada daleko od mirne i da i ona dalje predstavlja veliki problem za vlasti i stanovnike.

Kličko je rekao da je bezbednost glavno pitanje koje danas brine stanovnike Kijeva, prenosi Itar-Tas s.

Pljačke i napadi na novinare na Trgu nezavisnosti u poslednje vreme su postali česta pojava. Tu se nalaze gomile smeća sa kojih se širi neprijatan miris i pune su pacova.

- Na naše žaljenje i iznenadjenje, oni su juče gadjali kamenicama radnike komunalnih službi. Palili su gume - kazao je Kličko, dodajući da je uveren da će pregovori sa demonstrantima koji kampuju dobiti konstruktivan zaokret, koji će omogućiti čišćenje centra Kijeva i dovodjenje života u normalu.

Kijevska policija je pokrenula tri kiminalne istraga zbog nereda na Trgu nezavisnosti 7. avgusta kada su radnici komunalnih službi pokušali da uklone barikade i naišli na otpor demonstranta koji su se sukobili sa njima i policijom.

U tom sukobu je povredjeno 50 policajaca i četvoro radnika komunalnih službi, saopštila je policija. Oko 10 izgrednika je privedeno.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.