Kirbi: Ponuda Esmarka najbolja za Železaru

Izvor: RTS, 21.Nov.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: Ponuda "Esmarka" najbolja za Železaru

Amasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je da on lično misli da je ponuda američke kompanije "Esmark" najbolja za Železaru "Smederevo".

Majkl Kirbi je u u Privrednoj komori Srbije rekao da "Esmark" vodi intenzivne pregovore sa Vladom Srbije o preuzimanju Železare "Smederevo", prenosi Beta.

"Lično mislim da će premijer Srbije Aleksandar Vučić učiniti sve da do toga dođe", rekao je Kirbi.

Zaintersovani investitori mogu do 1. decembra da pošalju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pisma o zainteresovanosti za učešće u privatizaciji Železare "Smederevo".

O privatizaciji Železare premijer Srbije razgovarao je u oktobru sa predsednikom američkog "Esmarka" Džimom Bušarom, koji je potvrdio da će ta kompanija učestovati na tenderu za Železaru.

Država bi trebalo da ostane vlasnik 20 odsto Železare, a Amerikanci planiraju da pokrenu obe visoke peći i da sadašnju proizvodnju od 400.000 tona podignu na 2,2 miliona tona

godišnje.

Prilikom preuzimanja Železare nijedan od oko 5.000 radnika ne bi trebalo da bude otpušten.

Vlada Srbije je vlasnik Železare od februara 2012. kada ju je za jedan dolar kupila od američkog "Ju-Es stila" koji se povukao zbog gubitaka.

Prvi tender za prodaju Železare raspisan je aprila 2012. godine, a ruski "Uralvagonzavod" se jedini javio na poziv, ali nije dostavio obavezujuću ponudu.

Vrednost proizvodnje Železare "Smederevo" je oko 340 miliona evra, a s punim kapacitetom dostigla bi 1,5 milijardi evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ponuda "Esmarka" najbolja za Železaru, tvrdi Kirbi

Izvor: Mondo, 21.Nov.2014

Amasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je da on lično misli da je ponuda američke kompanije "Esmark" najbolja za Železaru "Smederevo"...Foto: Beta/Nenad Petrović..Majkl Kirbi je u u Privrednoj komori Srbije rekao da "Esmark" vodi intenzivne pregovore sa Vladom Srbije o preuzimanju Železare "Smederevo"..."Lično...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.