Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2016, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KickassTorrents se ponovo pojavio?

Navodni osnivač najpopularnijeg torrent sajta na svijetu - KickassTorrentsa (KAT), juče je uhapšen od strane američkih vlasti, a popularni sajt je ugašen. Međutim, kako smo to već naučili iz ranijih primjera (The Pirate Bay), piratske sajtove je jako teško ugasiti, posebno ako su veoma dobri.

Već su primjećena bar dva klona KickassTorrentsa, uključujući jedan koji je kreirao IsoHunt i drugi na adresi KAT.am (koji je za sada prilično nestabilan).

Kreatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sajta KAT.am su u emailu istakli da se sajt hostuje na više cloud servera kako bi se spriječilo blokiranje, a hosting informacije su dobro skrivene iza Cloudflare-a. Anonomni kontakt je sajt The Verge obavjestio da je poboljšan originalni KickassTorrents sajt time što je dodata mobilna verzija, a dodao je i da će sajt imati kompletnu torent bazu originalnog KAT sajta, uključujući i komentare, korisničke informacije i drugo.

Sve ovo pokazuje ono što već dobro znamo - nije lako u potpunosti ukloniti piratske sajtove sa interneta, ali je moguće obeshrabriti one koji su ih kreirali i upravljaju njima. KickassTorrents se možda vratio u nekom obliku, ali je budućnost njegovog kreatora Artema Vaulina prilično neizvjesna.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.