Kenija: 147 mrtvih u napadu al-Šababa

Izvor: VOA, 02.Apr.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenija: 147 mrtvih u napadu al-Šababa

Kenijski zvaničnici potvrdili su da je 147 osoba ubijeno u napadu na univerzitetski koledž Garisa na istoku zemlje.

Reporter somalijskog servisa Glasa Amerike sa lica mesta javlja da je čuo pucnjavu i eksplozije. Kenijsko ministarstvo unutrašnjih poslova na Tviteru je objavilo da su dvojica napadača ubijena a da su snage bezbednosti intenzivirale spasilačku operaciju.

Napad je počeo u ranim jutarnjim satima. Policija navodi da su naoružani muškarci upali na kampus >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << i nasumice otvorili vatru.

Somalijska militantna grupa al-Šabab preuzela je odgovornost za napd, navodeći da je to odmazda zbog učešća kenijskih vojnika u sukobima u Somaliji.

Broj napadača takodje nije poznat. Kenijsko ministarstvo unutrašnjih poslova ranije je saopštilo da je jedan osumnjičeni uhapšen dok je pokušavao da pobegne sa lokacije i da su snage bezbednosti opkolile napadače u jednoj od univerzitetskih zgrada.

Kenijske vlasti pozvale su gradjane da jave ukoliko vide osumnjičenog koji je identifikovan kao Mohamed Kano, navodno vodja operacija al-Šababa protiv Kenije. Kenijska policija navodi da je Kano kenijski državljanin koji je krajem 1990-ih predavao u jednoj verskoj školi u Garisi.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Napad Al Šababa na univerzitet u Keniji: Ubijeno 147 ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 02.Apr.2015

U napadu pripadnika somalijske islamističke terorističke grupe al-Šabab na kampus Univerziteta Garisa u Keniji, ubijeno je 147 ljudi, uz još četvoricu napadača, saopštilo je kenijsko ministarstvo unutrašnjih poslova...Osim studenata među poginulima su i dvojica policajaca, jedan vojnik i dva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.