Keljmendijevom sinu stop na granici

Izvor: B92, 02.Avg.2014, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keljmendijevom sinu stop na granici

Podgorica -- Granična policija Crne Gore nije dozvolila Besniku Keljmendiju, sinu optuženog Nasera Keljmendija, na prelazu Kula ulazak u zemlju, pišu podgoričke "Vijesti".

Iako Keljmendi tvrdi da sinoć, oko 22.00 sata kada mu je zabranjen ulazak, nije dobio objašnjenje zbog čega ne može preći crnogorsku granicu, Vijestima je šef rožajske granične policije Avdija Kalačkazao da on "ne ispunjava uslove za ulazak u državu".

Kalač sinoć nije želio da precizira o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kakvim uslovima se radi, ni od kada je na snazi takva odluka.

Besnik Keljmendi je, uprkos tome, tvrdi, do pre dva dana mesecima nesmetano boravio u Ulcinju, gđe vodi posao u porodičnom hotelu.

On je kazao da je preključe popodne poslovno otišao na Kosovo.

"Normalno sam u četvrtak posle podne izašao iz Crne Gore, a kada sam hteo da se vratim nisu mi dozvolili. Nisu mi rekli razlog. Kada sam ih pitao zašto, odgovorili su mi da im je tako naređeno. Ko im je naredio i zašto, ne znam? Je li Crna Gora privatna država ili pravna? Ovo ne može ovako", rekao je Keljmendi.

On je zatražio da mu ministar policije objasni zašto ne može ponovo da uđe u Crnu Goru, i da će, ako nije dobrodošao, da ide kući i više nikada neće doći, ali da želi da mu se dozvoli 24 sata da pokupi svoje stvari, ženu i decu, koji su u Ulcinju i da bi se potom vratio na Kosovo.

Keljmendi tvrdi da ima ličnu kartu izdatu 2004. godine u Rožajama, gde je i izvadio i novu vozačku dozvolu.

"Ne mogu da shvatim iz kog razloga mi je uskraćena sloboda kretanja u državi u kojoj legalno posedujem hotel i drugu nepokretnu imovinu. Firma koju vodim regularno plaća porez državi", rekao je Keljmendi dodajući da sumnja da bi razlog zabrane ulaska u Crnu Goru mogao biti njegov otac Naser.

"Protiv njega u Crnoj Gori nema ništa. On čeka suđenje, a dok se ne dokaže njegova krivica, on je nevin. I da je drugačije, on živi svoj život, ja svoj. Ne može mi se bez razloga zabranjivati ulazak u zemlju", poručio je on najavivši da će i danas ponovo pokušati da uđe u Crnu Goru.

Članovima porodice Nasera Keljmendija, zabranjen je boravak u Crnoj Gori, jer predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost, pisali su crnogorski mediji u oktobru prošle godine.

Naser Keljmendi se nalazi na crnoj listi SAD i poternici Interpola, gde je označen kao jedan od najopasnijih narkodilera na Balkanu, a vlasnik je imovine u Crnoj Gori, BiH, Srbiji, Kosovu, Sloveniji, Dubaiju,Turskoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Keljmendijevom sinu stop na granici

Izvor: Akter, 02.Avg.2014

Granična policija Crne Gore nije dozvolila Besniku Keljmendiju, sinu optuženog Nasera Keljmendija, na prelazu Kula ulazak u zemlju, pišu podgoričke "Vijesti"..Iako Keljmendi tvrdi da sinoć, oko 22.00 sata kada mu je zabranjen ulazak, nije dobio objašnjenje zbog čega ne može preći crnogorsku...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.