Katarakta i vantelesna - privatno

Izvor: Večernje novosti, 12.Jan.2017, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katarakta i vantelesna - privatno

Poziv za ugovaranje medicinskih usluga Republički fond za zdravstveno osiguranje objavio je javni poziv za ugovaranje usluga u oblasti oftalmologije i ginekologije koje nisu u mreži javnog zdravstva. To znači da će osiguranici i ove godine na operaciju katarakte i vantelesnu oplodnju sa uputom, o trošku zdravstvenog osiguranja, moći da idu i kod privatnika. RFZO je objavio poziv za ugovaranje usluga na osnovu mišljenja Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Batut" da kapaciteti državnog zdravstva u ovim oblastima nisu dovoljni. Vantelesnu oplodnju RFZO će privatnicima plaćati po fazama, pa je tako za prvu fazu postupka biomedicinski potpomognute oplodnje, ukoliko je odgovor na stimulaciju odgovarajući, utvrđena cena od 128.487 dinara. Druga faza oplodnje, vađenje i oplodnja jajne ćelije, košta oko 46.000, a treća, koja uključuje transfer embriona, 10.483 dinara. Privatne oftalmološke bolnice koje žele da ugovore usluge sa RFZO i za to ispunjavaju uslove, operacije katarakte sa ugradnjom sočiva radiće po ceni od 38.284 dinara, a ultrazvučni pregled oka RFZO će im plaćati po 2.180 dinara.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

DOBRA VEST Operacija katarakte i vantelesna oplodnja i ove godine u privatnim klinikama O TROŠKU RFZO

Izvor: Blic, 12.Jan.2017

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) objavio je javni poziv za ugovaranje usluga privatnih zdravstvenih ustanova za operacije katarakte i vantelesnu oplodnju...To znači da će i ove godine osiguranici sa overenom zdravstvenom knjižicom uz uput moći na operaciju katarakte i na vantelesnu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.