Kasa: Odluka o isključenju mi ne pada teško

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2010, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasa: Odluka o isključenju mi ne pada teško

NOVI SAD - Osnivač i bivši predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa i nekadašnji predsednik Saveta stranke Zoltan Bunjik sinoć su isključeni iz te partije. Kasa kaže da je to sramna odluka i da pokazuje slabost aktuelnog rukovodstva Saveza vojvođanskih Mađara.

Prilog pripremio novinar Radio Novog Sada Slobodan Vidović.

Kasa: Odluka o isključenju mi ne pada teško

Osnivač Saveza vojvođanskih Mađara i bivši lider te stranke Jožef >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kasa rekao je Tanjugu da mu odluka o isključenju iz SVM-a ne pada teško i da je sva sramota zbog toga na onima koji su takvu odluku doneli.

"Odluka o isključenju mi uopšte ne pada teško jer to nije moja nego sramota onih koji su je doneli bez rasprave i bez meritorne ocene moje krivice", rekao je Kasa, koji smatra da je reč o "političkoj farsi" u kojoj nije imao priliku ni da objasni svoja razmišljanja i izjave zbog kojih je i bio optužen.

"Oni su moje izjave ocenili kao notornu laž, a kada sam ih upitao šta je tu neistinito nisu znali da odgovore", objasnio je bivši lider SVM.

Kasa je optužen da je neargumentovano izjavljivao da su poslanici SVM-a u Skupštini Srbije prošlog decembra glasali protiv usvajanja budžeta bez saglasnosti nadležnih organa, čime se svrstao na stranu Demokratske stranke.

Odluka o isključenju Kase, koji je bio počasni predsednik stranke, za vojvođanske medije nije bila neočekivana.

"Sve je to pozorište u kući gde su pajaci bili članovi disciplinske komisije, a dželat izvršni potpredsednik SVM-a Pal Karolj", naveo je on.

Kasa je rekao da su odluku o njegovom isključenju doneli ljudi koji "ništa pod milim Bogom" nisu uradili za partiju ni za mađarski živalj u Srbiji, niti su u proteklih 20 godina svojim radom pokušali da dokažu da nešto vrede.

On nije želeo da ocenjuje stanje u SVM u ovom trenutku, jer to više nije njegova stvar i da o tome treba da razmišlja rukovodstvo stranke.

On kaže da nema političkih ambicija i da je to dokazao kada je pre nepune dve godine otišao sa funkcije jedne od najuticajnijih stranaka vojvođanskih Mađara.

Kasa je kazao da sebe u budućnosti vidi kao nezavisnog intelektualca koji razmišlja i koji ima svoje stavove i, ako ga neko bude pitao šta misli o SVM, stanju u društvu, političkoj i svakoj drugoj situaciji u zemlji, on će rado reći.

"Svojevremeno sam bio protivnik Miloševićevog režima i bio sam na čelu SVM kada smo zakoračili u eru demokratizacije društva. Nisam političar već sam ekonomista, a sadašnja politička situacija traži drugačijeg političara nego što sam ja", rekao je Kasa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kasa i Bunjik isključeni iz SVM-a

Izvor: Kurir, 11.Feb.2010

SUBOTICA, 11. februara (Tanjug) - Počasni predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Jožef Kasa i bivši predsednik Saveta stranke Zoltan Bunjik isključeni su SVM-a, saopšteno je danas iz te stranke. Informativni portal "Vojvodina danas" objavio je da je pre isključenja Kasi oduzeta titula počasnog...

Nastavak na Kurir...

Kasa i Bunjik isključeni iz SVM-a

Izvor: Glas javnosti, 11.Feb.2010

SUBOTICA - Osnivač Saveza vojvođanskih Mađara i bivši lider te stranke Jožef Kasa rekao je da mu odluka o isključenju iz SVM-a ne pada teško i da je sva sramota zbog toga na onima koji su takvu odluku doneli...- Odluka o isključenju mi uopšte ne pada teško jer to nije moja nego sramota onih...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.