Kartnigu oduzimaju nanogicu zbog bahanalisanja po Beču i šalju u zatvor!

Izvor: Kurir, 30.Okt.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kartnigu oduzimaju nanogicu zbog bahanalisanja po Beču i šalju u zatvor!

Bivši predsednik fudbalskog kluba Šturm Grac Hanes Kartnig (63) moraće kaznu za utaju poreza da odsluži u zatvoru jer je izašao iz kućnog pritvora da bi slavio rođendan u hotelu Hajat

GRAC - Hanes Kartnig (Hannes Kartnig), bivši predsednik fudbalskog kluba Šturm Grac, koji je zbog teške prevare i utaje poreza osuđen na 15 meseci kućnog pritvora, kaznu će ipak odslužiti u zatvoru.

Nakon što je Austrijanac, uprkos upozorenju nadležnog suda, svoj 63. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rođendan proslavio bahanalisanjem u bečkom Hajatu, nanogica mu je oduzeta, a propisanu kaznu će odslužiti u zatvoru Grac Jakomini. Kartnig je pažnju javnosti na sebe skrenuo nakon što se sredinom oktobra, sa sve električnom nanogicom, pojavio na premijeri opere Toska u glavnom gradu Štajerske.

Nakon ovog luksuza, koji u kućnom pritvoru ne bi smeo da uživa, Kartnig je upozoren da će sledećom prilikom biti uhapšen. Ipak, to ga nije sprečilo da, 27. oktobra, svoj 63. rođendan proslavi u restoranu bečkog hotela Hajat. Iako je zatvorska služba Kartnigu dozvolila da na rođendan izađe sa prijateljima, on je „zaboravio“ da im kaže da planira da ga proslavi u luksuznom hotelu.

Svojim ponašanjem u javnosti Kartnig je naneo štetu imidžu električne nanogice i zato će ostatak kazne morati da provede u zatvoru. Obaveštenje o ovome Kartnig će u toku današnjeg dana primiti na kućnu adresu, nakon čega će biti prebačen u zatvor.

„U zatvoru se ne pravi razlika u tome da li je neko bogat ili poznat. Ovde su svi jednaki, a Kartnig će dobiti isti tretman kao i ostali zatvorenici“, objasnio je nadležni brigadir ministarstva pravde, Erih Huber-Ginsthofer.

Da li će osuđeni uložiti žalbu još uvek nije poznato. Podsećamo, Kartnig je 2012. godine osuđen na pet godina zatvora i novčanu kaznu u visini od 6,6 miliona evra. Nakon uložene žalbe kazna je, 2014. godine, smanjena na 15 meseci i 5,5 miliona evra.

Budući da mu je, kada se oduzme vreme provedeno u istražnom zatvoru, preostalo svega godinu dana kazne, Kartnigu je odobren kućni pritvor sa elektronskom nanogicom, koju je počeo da nosi sredinom septembra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.