Karadžić: Digitalizacija ne ugrožava rad medija

Izvor: RTS, 27.Nov.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Digitalizacija ne ugrožava rad medija

Predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Goran Karadžić izjavio je da za medije ne treba da bude bojazni zbog prelaska na digitalno emitovanje i istakao da to neće ugrozitzi njihovo postojanje.

Goran Karadžić kaže da bojazni nema i da će emiteri nakon prelaska na digitalno emitovanje moći da prežive, odnosno to neće ugroziti njihovo postojanje sa stanovišta finansijskih obaveza koje će imati nakon digitalizacije prema javnom preduzeću, prenosi Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Karadžić je, govoreći o primeni usvojenih medijskih zakona, naveo da mediji sad imaju velike finansijske obaveze kada je reč o zakupu stubova preko kojih emituju program.

Karadžić je napomenuo da je novi Zakon o elektronskim medijima mnogo promenio, ali da nema velikih nejasnoća i da je stanje dobro kao i da će u narednom periodu biti obavljeni razgovori sa emiterima o podzakonskim aktima.

Predsednik ANEM-a Milorad Tadić rekao je da su doneti zakoni dobra osnova za reformu koja treba da se desi u oblasti medija, ali da je neophodna njihova primena da bi se reforma sprovela.

Kako je naveo, iz tog razloga ANEM će sprovesti niz seminara na kojima će biti reči o primeni zakona.

U avgustu Skupština Srbija usvojila Zakon o javnom informisanju i

medijima, Zakon o javnim medijskim servisima i Zakon o elektronskim

medijima.

Proces digitalizacije trebalo bi da se završi do juna 2015. godine. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.