Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Mar.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada: Lovačke puške više neće ući u registar oružja

Kanadska vlada i lobi oružja osvojili su danas odlučujuću pobjedu pošto je Vrhovni sud odlučio da vlasnici lovačkih više ne moraju da prijavljuju posjedovaje tog oružja.

Kanađani će od sada moći da drže takvo oružje bez registrovanja u policiji, kako su to zatražili lovci i konzervativna kanadska vlada.

Savezna kanadska vlada je 2012. godine već ublažila uslove registrovanja pušaka a 1998. godine naložila je uništavanje prikupljenih podataka.

Oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << dva miliona Kanađana posjeduje dozvole za oružje a između 7,5 miliona i devet miliona oružja je u opticaju u zemlji, od kojih su 90 odsto lovačke puške.

Skoro jedna četvrtina vlasnika oružja, koja se nalazi u Kvebeku, zatražila je od Vrhovnog suda da se ti registri vrate zbog javne bezbjednosti građana, što je sud odbio.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Lovačke puške više neće ući u registar oružja

Izvor: Akter, 28.Mar.2015

Kanadska vlada i lobi oružja osvojili su danas odlučujuću pobedu pošto je Vrhovni sud odlučio da vlasnici lovačkih više ne moraju da prijavljuju posedovaje tog oružja..Kanadjani će od sada moći da drže takvo oružje bez registrovanja u policiji, kako su to zatražili lovci i konzervativna...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.