Kako kameru telefona koristiti kao veb kameru

Izvor: Mondo, 26.Jan.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako kameru telefona koristiti kao veb kameru

IP Webcam aplikacija rešava stvar!

Ukoliko koristite Android OS ovo je tekst za vas. Korisnici iOS i Window Phone moraće da se snađu na drugi način, ali pomoći ćemo i njima ;) Uputstvo je slično, ali su aplikacije drugačije. Za Windows Phone koristitie IP Webcam Windows Phone, a za iOS IP Cam.

Besplatna Android aplikacija IP Webcam (ograđujemo se odmah, jer ne znamo je li špijunska aplikacija na bilo koji način i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << li "tera" telefon ili PC da vas snima i dok ste oflajn, kao što neke kamere rade), namenjena je pretvaranju kamere pametnog telefona u veb kameru za Skype ili drugi video servis na računaru (Windows, Mac i Linux), pa čak i u jednostavan sistem za video nadzor u kući i oko kuće.

1. Instalirajte aplikaciju (za Android 2.2 pa nagore) i odmah aktivirajte Wi-Fi na telefonu i povežite se na svoju Wi-Fi mrežu (da potrebna vam je Wi-Fi mreža da bi sve radilo).

2. Otiđite do opcije "Start server" i sačekajte da se učita interfejs kamere.

3. Pokrenite Chrome ili Firefox pregledač (Internet Explorer ume da bude ćudljiv, pa ćemo to ostaviti vama da "razbijete").

4. Prekucajte IP adresu u Chrome ili Firefox.

5. Odaberite jednu od mogućnosti ili aplikacija s kojom ćete koristiti IP Webcam na računaru.

6. Podesite opcije za prenos zvuka i videa, kvalitet slike i pređite na dodatna podešavanja, poput načina snimanja, aktivacije blica, kvaliteta striminga, ekspozicije slike, oštrine slike.

7. Igrajte se opcijama, pravite slike tokom videa.

Uživajte u svojoj novoj, sjajnoj veb kameri, ali znajte da ćete povremeno videti Google reklame preko celog ekrana i da će se baterija brže prazniti.

Čekamo vaše komentare i predloge i na Facebooku!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.