Kako isplatiti dividendu od 20 para od Aerodroma Nikola Tesla

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako isplatiti dividendu od 20 para od Aerodroma "Nikola Tesla"

Aerodrom "Nikola Tesla" najavio je dividendu od čak 20 para, ali građani ni tu sumu neće moći da podignu zbog činjenice da kovanice manje od dinara više nisu u upotrebi.

Beogradski aerodrom doneo je odluku po kojoj će deo dobiti iz 2013. od 1,39 miliona dinara podeliti malim akcionarima, a deo od 6,8 miliona dati državi kao većinskom vlasniku.

Svaki građanin koji ima besplatne akcije ove kompanije dobio bi po 20 para i to bi po pravilu trebalo da se nađe na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njegovom računu. Međutim, Zakon o platnom prometu povukao je iz opticaja apoene od 50 para još 2007. Bankar koji je želeo da ostane anoniman kaže da je preporuka NBS da se iznosi do 50 para zaokružuju na nulu, a oni od 51 do 99 para na dinar.

"To znači da bi u slučaju Aerodroma akcionari ostali bez dividende. Recimo da na računu imaju 800 dinara, ako tome dodate 20 para, to je 800,2 dinara a banke će vam u tom slučaju uvek isplatiti okruglo 800 dinara", navodi bankar.

Odluku o dividendi i načinu isplate doneo je izvršni odbor. Rok za isplatu dividende je kraj 2015. Na pitanje da li su ovakvm odlukom bacili više od milion evra, u Aerodromu kažu da su u ovom slučaju "preduzeli sve korake kako bi se izbeglo neracionalno trošenje sredstava".

"Stoga je isplata dividende od 0,2 dinara po akciji odložena za 2015. kako bi se akumulirala sa dividendom iz budućeg perioda i zajedno isplatila", navode u ovoj kompaniji. Da bi mogla da bude isplaćena zajedno sa prethodnom, dividenda ne sme biti manja od 31 pare.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

CRNA RUPA srpskih propisa: Kako su 1,4 miliona pretvorena u - nulu

Izvor: Blic, 24.Okt.2014

Ne samo što je Aerodrom „Nikola Tesla“ obećao građanima dividendu od tričavih 20 para nego građani tu sumu neće moći ni da podignu zbog Zakona o platnom prometu...Beogradski aerodrom doneo je odluku po kojoj će deo dobiti iz 2013. od 1,39 miliona dinara podeliti malim akcionarima, a deo od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.