Kako ispeći kestenje u rerni?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako ispeći kestenje u rerni?

Ako ste ovih dana šetali parkom sigurno ste primetili kestenje koje vam se kotrlja oko nogu. Ako volite ovu jesenju poslasticu pokupite sveže opale plodove i pripremite ih uz pomoć našeg saveta.

Operite kestenje, dobro ga osušite, a onda nazubljenim nožem za hleb (jer je s njim lakše) zasecite dugu liniju duž svakog kestena. Stavite plodove u šerpu sa hladnom vodom, dodajte malo šećera i pustite da provri.

Kada voda provri ocedite kestenje i suve ih prespite >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u tepsiju i na 220 stepeni pecite 15 minuta. Ispečeno kestenje pokrijte pamučnom kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.

Kora će se dodatno otvoriti na mestu gde ste zasekli nožem, a na vama je da uživate u slatkom jesenjm plodu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.