Kako će izgledati vlast u Šapcu?

Izvor: B92, 30.Apr.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će izgledati vlast u Šapcu?

Šabac -- U Šapcu se već nazire kako će izgledati vlast, jer su dosadašnji koalicioni partneri, potpisali koalicioni sporazum.

Naprednjaci se međutim i dalje nadaju da će formirati vlast.

Iako trećeplasirani, od Nemanje Pajića, koji je sa svojom koalicijom „Pobeda za Šabac“ od 69 osvojio 11 mandata, zavisi vlast u Šapcu.

Ipak, nije dugo čekao, već prihavatio prvi poziv koji je stigao od proverenog partnera, aktuelnog gardonačelnika Nebojše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zelenovića sa kojim je do sada bio u vlasti.

„Mislim da je ova koalicija koja je do sada vodila grad osvojila je blizu 30 hiljada glasova što je nedvosmisleno volja naroda i mi smo dužni da tu volju ispoštujemo tako da je ovaj sporazum samo logičan sled događaja“, kaže Nemanja Pajić.

Gradonačelnik Šapca mirno je mogao da ode na odmor, ali ne i naprednjaci jer im se ponovo izmiče vlast.

„Mi mislimo da je to prekrajanje volje građana. Mislim da su građani glasali za budućnost ovog grada i mislim da je ovo koalicija prošlosti koja nije dugovečna“, kaže Aleksandar Pajić iz SNS-a.

Ko je prošlost a ko budućnost, ljuti politički protivnici pokušavali su da dokažu i tokom kampanje. Ipak, izbori tokom kojih su Šapčani naprenjacima dali čak 18 odsto manje glasova na lokalanoj listi nego na republičkoj, pokazali su, po mišljenju mnogih, da su ipak razmišljali kada su glasali.

„Onima kojima su dali blagu prednsot, nisu ih ostavili da uživaju u lovorikama, ne samo SPS-u, nego i drugima, čime su im dali do znanja da treba mao da se zamisle“, kaže Dragan Mićić, novinar-

Sporazumom između Nebojše Zelenovića i Nemanje Pajića, u Šapcu će biti nastavljen je kontinuitet vlasti takozvanog demokratskog bloka - započet još 2000. Neki su mišljenja da su naprdenajci, koji su sada osvojili dva mandata više ipak treba da formiraju valst.

„U ime dobrobiti Šapčana, mislim da je dobro da vlast bude u jednom sadejstvu sa republikom a ne u kontra odnosu“, kaže Dragorad Misojčić, analitičar

Sve će biti izvesnije iduće nedelje, za kada je zakazana konstitutivna sednica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.