Kad mozak zaboli (2)

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2015, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad mozak zaboli (2)

Nerealno se odnose prema svetu i ljudima, haluciniraju, puni su zabluda, jednom nekontrolisano ispoljavaju bes i nasilje, drugi put padaju u ravnodušnost.

Uvek se nečega plaše, ponekad čuju unutrašnje glasove, ubeđeni su da drugi ljudi moraju da čitaju njihove misli. Često nemaju orijentaciju, još češće nisu organizovani, uglavnom se čudno ponašaju. Plaše okolinu svojim izjavama, namerama, postupcima, skloni su da izgovaraju novostvorene reči koje nemaju nikakvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << značenja. Teško se snalaze u višku informacija i u njihovom razumevanju, kao i u pamćenju jednostavnih zadataka. Sve u svemu, imaju poremećaj mišljenja i pažnje kombinovan sa neadekvatnim i neočekivanim reakcijama.

Ako ste pomislili da se radi o srpskim političarima, na dobrom ste putu, mada je prethodni tekst skraćena verzija simptoma šizofrenije, hronične bolesti mozga koja pripada grupi psihoza, odnosno psihičkom stanju osoba sa sumanutim idejama i gubitkom veze sa realnošću.

Ovako sam u komentaru "Kad mozak zaboli" objavljenom u "Vestima" 5. jula 2012. godine pokušala čitaocima da predočim ludilo na srpskoj političkoj sceni stvoreno uoči formiranja vlade Ivice Dačića kome je Tomislav Nikolić onomad dao mandat da izabere ministre, a on ih skupljao sa koca i konopca prizivajući u pomoć čak i srpskog patrijarha.

Danas, bezmalo tri i po godine kasnije od štampanja pomenutog teksta (u međuvremenu su bili izbori nakon kojih je Vučić preuzeo kormilo srpske vlade), ludilo u Srbiji se udomaćilo i napredovalo, a broj osoba "sa sumanutim idejama i gubitkom veze sa realnošću" toliko umnožio da je otadžbina postala opasno mesto za život. Nama građanima, a ne njima na vlasti! Oni su se zaštitili dugim cevima, pancirima, fantomkama, specijalnim momcima koji im čuvaju leđa na konferencijama za medije dok nas plaše navodnim državnim udarom, navodnim rušenjem premijera i njegovim susretom sa poligrafom, vanrednim i ostalim stanjima u državi koja izazivaju razni džihad kuriri. Isti oni koji su iz dana u dan klicali Vučiću i dizali ga u nebesa. Dok je bilo para! Kad ih je ponestalo, iznenada su progledali.

I naleteli na premijerove informere koji sa ekrana ružičaste televizije danima plaše Srbiju vestima o životnoj ugroženosti čoveka koji inače ima apsolutnu vlast u zemlji.

Onog koji pod svojom kontrolom ima sve službe bezbednosti i većinu medija, koji je garant mira i stabilnosti na Balkanu, koga voli i Zapad i Istok, kome Brisel i Berlin upravo otvaraju pregovaračka poglavlja za članstvo u EU, koji se vraća iz Pekinga sa potpisanim obećanjem Kineza da će u Smederevu trasirati Srbima put u čeličnu budućnost.

Zar takvog neko može i sme da ugrozi, da planira državni udar? I to u zemlji koja će za nekoliko dana biti domaćin samita Oebsa na kome se očekuje prisustvo predstavnika 70 država, među kojima i 40 šefova diplomatija?!

Kakvu poruku svojim igrokazom Vučić i njegovi čuvari šalju gostima skupa u Beogradu, među kojima će biti i američki državni sekretar i ministar spoljnih poslova Rusije?! Šta li će pomisliti o državi koju je zaljuljao Siniša iz Šekovića šunjajući se i motreći na Vučićevu kuću ili onaj kurir čiju je dijagnozu javnosti ekspresno predočio ministar zdravlja?!

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.