Kad bi smo se svi ugledali na ovog doktora gde bi nam kraj bio

Izvor: B92, 28.Maj.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad bi smo se svi ugledali na ovog doktora gde bi nam kraj bio

Lekar paraćinske Hitne pomoći Ivan Božinović prodajući plastični otpad sakuplja novac za kupovinu skenera. Paraćinci shvataju značaj ove akcije i vrlo rado od svojih dvorišta prave sakupljačke centre za plastični otpad.

Doktor Ivan Božinović je shvatio da su ogromne količine plastičnog otpada zapravo veliki izvor prihoda. Preko Udruženja građana Srpsko društvo za vanredne situacije sakuplja i prodaje plastične otpade jer je njegova misija da službu hitne pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opremi što bolje može.

“Svi će se saviti i uzeti zlatni dukat, ali niko s ulice neće pokupiti plastičnu flašu. Ta plastična flaša je nečiji život, nečiji zlatni dukat koji mi trebamo da mu damo. To će nekome spasiti život”, kaže on.

Komšije su prepoznale opšte dobro u svemu ovome i uredno sakupljaju plastični otpad. Oprema kupljena od plastičnog otpada uskoro će se naći u paraćinskoj Hitnoj pomoći.

Pogledajte više u prilogu iz naše emisije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.