Kad Jadran proključa

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Jadran proključa

Jadransko more je 1978. godine postalo glavna tema mnogih lovaca na misterije. U njegovim vodama događale i neobjašnjive pojave i fenomeni.

Septembra te godine, jedan italijanski ribar je svojom brodicom otplovio na Jadran. Već sledećeg dana nađen je na dubini od 20 metara. Ova tragedija ne bi bila toliko neobična da se nisu pojavile dve neobične okolnosti. Prvo, brodić je pronađen neoštećen na dnu mora, a drugo, prilikom obdukcije, u plućima nesrećnog ribara nije pronađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nijedna kap vode.

Tragičnog dana, u području Jadrana u kome je nesrećni ribar lovio ribu, neki su ribari registrovali misteriozni stub svetlosti koji je izbijao iz mora. Kada su mu se približili, on bi zaronio i nestao.

Nekoliko meseci kasnije, još jedan italijanski ribar opaža neobičnu pojavu na moru, međutim, njegove kolege su zbijale šale na njegov račun. Ipak, nedugo potom sami su se uverili u neobične pojave. U pomoć su pozvali civilne i vojne stručnjake.

Tih dana su mnogi ribari bili svedoci pojave čudne svetlosti, velikih vodenih stubova koji su iznenada izbijali iz mora, penušanja i ključanja vode, zagonetnih belih pruga, loptastih letećih tela koja su izletala iz vode i ponovo se vraćala u njega.

Analizirajući fantomske pojave u Jadranu, te godine, pukovnik De Martino je izjavio novinarima da se većina zagonetnih pojava može pripisati prisustvu stranih podmornica, ali što se tiče vodenih stubova, svetlećih fenomena i smetnji na radarima, to spada u istu kategoriju kojoj pripadaju i leteći tanjiri.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.