Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Maj.2015, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabul: Četvorica osuđeni na smrt zbog brutalnog ubojstva žene

Afganistanski sud u srijedu je osudio na smrt četvoricu muškaraca zbog njihove uloge u brutalnom ubojstvu žene u Kabulu u martu -linčovanju koje je šokiralo zemlju i dovelo do poziva vlastima da osiguraju ravnopravnost žena i njihovu zaštitu od nasilja.

Posljednji sati  žene u agoniji brutalnog napada zabilježeni su na kamerama mobitela svjedoka i onih iz rulje koja ju je napala.

Snimci napada često su postavljani na društvenim mrežama. Na njima je prikazana Farkhunda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << koja kao većine Afganistanki ima samo jedno ime, kako je pretučena, pregažena automobilom i zapaljena prije nego što je njeno krvavo tijelo bačeno u rijeku. Bila je optužena da je spalila Kuran, no to nije bila istina.

Osuđeni imaju pravo žalbe na presude.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.