KRADUCKALI: Mrki i Velji preti zatvor!

Izvor: Kurir, 23.Apr.2014, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRADUCKALI: Mrki i Velji preti zatvor!

Neimari: Ministarstvo infrastrukture, koje je vodio Ilić, pa Mrkonjić, na ime duga KK Borac firmama iz Čačka nezakonito prebacilo 15,7 miliona dinara

BEOGRAD - Šumadijski rokenrol... iz našeg džepa.

Velimir Ilić, lider Nove Srbije i odlazeći ministar građevinarstva i urbanizma, mogao bi uskoro da se nađe na udaru zakona ukoliko državni organi utvrde da je iz državne kase, mimo propisa, „izbijeno“ i prebačeno čak 15,7 miliona dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na ime obaveza Košarkaškog kluba Borac iz njegovog rodnog Čačka, otkriva Kurir. Za isti slučaj račune bi mogao da polaže i socijalista Milutin Mrkonjić.

Firme iz Čačka

Vlada Srbije je, naime, 12. juna 2008. odobrila Ministarstvu infrastrukture, na čijem je čelu tada bio Ilić, da učestvuje u realizaciji projekta tzv. izmeštanja objekata i sanacije sportske hale KK Borac i dala saglasnost da se u tu svrhu iz budžeta tom čačanskom klubu prebaci 30.086.000 dinara.

Ta vlada je, međutim, ubrzo pala, a nova je formirana 7. jula 2008. Ilića je nasledio Milutin Mrkonjić u resoru infrastrukture, u čijem mandatu je isplata izvršena, i to tako što je Ministarstvo preuzelo dugove KK Borac prema čačanskim firmama „Uping“ i „Beta MN“, koje su vršile radove.

Ko jedan

ILIĆ I MRKONJIĆ ĆUTE

Socijalista Milutin Mrkonjić, kao ni njegov prethodnik na čelu Ministarstva infrastrukture, juče nisu želeli da govore o svojoj odgovornosti i eventualnim zloupotrebama u tom resoru. Na pozive i poruke nisu odgovarali do zaključenja ovog broja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.