KOMPJUTERI ĆE BITI SVUDA OKO NAS: Pogledajte kako će izgledati računari za 15 godina

Izvor: Telegraf.rs, 09.Dec.2016, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMPJUTERI ĆE BITI SVUDA OKO NAS: Pogledajte kako će izgledati računari za 15 godina

Žistin Kasel sa Univerziteta Karnegi Melon kaže da će računari u narednih 15 godina postajati u još većem broju predmeta oko nas, ali i da će kvantni kompjuteri postati sve važniji.

Dok današnji računari mogu komunicirati s uređajima oko nas, Kaselova kaže da će u budućnosti predmeti poput sijalica i sami postati računari.

Govoreći o kompjuterima u 2030. godini, Kaselova kaže kako je to teško predvideti jer se promene odvijaju toliko brzo.

- Znamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da će kvantni računari postati veoma važni, jer će kompjuteri postati veoma mali i to prema atomskim merama. Nano-računari će doneti veliku promenu jer ćemo moći da ih progutamo s pilulom  i sama će recimo otkriti sve o našoj bolesti i krenuti u lečenje - kaže Žistin.

Ona predviđa i razvoj štampanih delova tela, a taj snažniji ulazak računarstva u sve delove naših života tražiće i da se osigura kako je napredak za naše dobro.

Na pitanje o gedžetima koje bismo mogli da vidimo u to vreme, Kaselova kaže kako ne misli na neki konkretan uređaj, već da bi trebalo da radimo na tome da imamo uređaje koji će osnažiti veze među ljudima, odnosno tehnologije koje će poboljšati razumevanje među pojedincima ili narodima. 

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.