KAZNE ZBOG BAZENA Pojedini žitelji Borče u sandučićima zatekli NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Izvor: Blic, 17.Avg.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"KAZNE" ZBOG BAZENA Pojedini žitelji Borče u sandučićima zatekli NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Kako bi svi Beograđani imali dovoljno vode, ali i da bi se očuvao sistem vodosnabdevanja, danima se apeluje na građane da savesno i racionalno koriste vodu iz gradskog vodovoda. Ipak neki Beograđani su zbog zalivanja bašti već kažnjeni, a u Borči su, navodno, u poštanske sandučiće "kazne" stigle i zbog bazena.

Prošle nedelje Komunalna inspekcija opštine Barajevo napisala je dve prijave zbog prekomerne potrošnje vode u ovoj lokalnoj samoupravi. Domaćinstva u selima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Beljina i Lisović kažnjena su sa po 10.000 dinara. Samo nekoliko dana kasnije, među Borčanima se digla uzbuna jer su navodno pojedincima kazne od 10.000 dinara ubačene u poštanske sandučiće.

Međutim iz "Vodovoda" kažu da nemaju nikakve informacije o tome.

- Niti je u našoj nadležnosti da kazne ostavljamo, niti smo upoznati sa tom situacijom - kažu oni.

Iz Komunalne inspekcije opštine Palilula ponovili su nam sličnu stvar.

- Mi nismo nikome ostavili kazne, bar nam kolege sa terena ništa nisu prenele, a verujem da bismo znali da jesmo - objašnjavaju oni.

Po svemu sudeći, radi se samo o neslanoj šali, pa je neko od Borčana iskoristio situaciju da malo zaplaši komšije, u čemu je očigledno uspeo.

Ipak i pored lažnih kazni građani ne bi trebalo bez saglasnosti sa "Vodovodom" da pune bazene tokom leta kako ne bi ugrozili vodosnabdevanje svojih komšija i sugrađana.

Primer su Mladenovčani koji skoro dva meseca muče muku sa vodosnabdevanjem. I pored ovakve situacije, Institut za rehabilitaciju "Selters banja" pre nedelju dana napunio je novi bazen i to bez saglasnosti sa JKP "Mladenovac". Nakon ovog saznanja, punjenje je obustavljeno, a vodosnabdevanje Mladenovčana je normalizovano.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.