Jovanović za decentralizaciju policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2011, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović za decentralizaciju policije

NOVI SAD -

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je danas da su višegodišnje gužve pred šalterima novosadske Policijske uprave još jedan dokaz da je policiju u Srbiji neophodno decentralizovati.

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da bi policija bila daleko efikasnija ukoliko bi lokalne samouprave dobile veća ovlašćenja nad njom, i ukoliko bi pokrajina Vojvodina imala svoju policiju.

Prema njegovim rečima, građani Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sada i okoline već tri godine moraju da stoje u dugačkim redovima da bi izvadili lične dokumente.

Ocenio je da krivicu za to ne snosi Policijska uprava Novi Sad, s kojom gradske vlasti imaju "odličnu saradnju", već Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema Jovanovićevim rečima, sadašnje gužve pred šalterima mogle bi biti rešene uz "samo jedan potpis" resornog ministra Ivice Dačića.

Najavio je da će, počev od danas, Dačiću svaki dan slati jednu fotografiju, na kojoj se vide "nesnosne gužve" ispred zgrada Policijske uprave Novi Sad.

"Ljudi uzimaju slobodne dane da bi izvadili lične karte, pasoše. Oni stoje tokom cele noći da bi došli na red, stoje po vrućini, po kiši, po zimi... To se više ne može podneti, ova stvar se konačno mora rešiti", rekao je on.

Jovanović je podsetio da je Grad Novi Sad više puta pomagao policiji kupovinom različite opreme i zapošljavanjem radnika gradske uprave na poslovima izdavanja ličnih dokumenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Za lokalnu kontrolu nad policijom"

Izvor: B92, 05.Sep.2011

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je da bi policija bila daleko efikasnija ukoliko bi pokrajina Vojvodina imala svoju policiju...On je dodao da su višegodišnje gužve pred šalterima novosadske Policijske uprave još jedan dokaz da je policiju u Srbiji neophodno...

Nastavak na B92...

NOVOSAĐANI TRAŽE DECENTRALIZACIJU POLICIJE

Izvor: Kurir, 05.Sep.2011

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je danas da su višegodišnje gužve pred šalterima novosadske Policijske uprave još jedan dokaz da je policiju u Srbiji neophodno decentralizovati...Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da bi policija bila daleko...

Nastavak na Kurir...

Jovanović: Kosovizacija koči Srbiju

Izvor: RTS, 05.Sep.2011

Nemoguće je rešiti probleme Vojvodine dok Srbija ne postane prava demokratska država, rekao lider LDP-a Čedomir Jovanović, napominjući da demokratija ne može da se razvije sve dok "Srbija samu sebe neprestano kosovizuje". Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.