Jovanović: Ministarstvo pomaže seljačke tajkune

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2012, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Ministarstvo pomaže seljačke tajkune

Predsednik opštine Topola Dragan Jovanović izjavio je danas da se sredstva od poljoprivrednih subvencija "daju velikim firmama u kojima ministar poljoprivrede (Dušan Petrović) ima partijske prijatelje, a to su Viktorija grup i MK komerc".

Jovanović je zbog toga pozvao poljoprivrednike koji protestvuju zbog uredbe Ministarstva poljoprivrede o subvencijama koje se daju za isporučenu robu, a ne po obrađenom hektaru, da istraju u svojim zahtevima, koje je ocenio potpuno opravdanim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
"Seljak u Šumadiji od toga neće imati nikakvu korist, jer najveći deo svoje proizvodnje prodaje po pijacama ili malim hladnjačama, gde ne dobija fiskalni račun, da bi naplatio subvenciju i proizvođači treba da istraju u zahtevima", rekao je Jovanović.

On je ocenio potpuno neprihvatljivim da Ministarstvo poljoprivrede daje tajkunima narodne pare, a pravi seljak ostaje bez sredstava i predlaže da svi dostave potvrde od nadležnih opštinskih službi da stvarno obrađuju svaki hektar zemlje za koje traže subvencije.

Poljoprivrednici su nezadovoljni odlukom vlade da se poljoprivredna proizvodnja regresira po prinosima, a ne po veličini obradivih površina, kao do sada.

Poljoprivrednici su najavili da će ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni do 24. aprila potpuno blokirati zemlju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović: Ministarstvo pomaže seljačke tajkune

Izvor: EMportal, 01.Apr.2012

Predsednik Opštine Topola Dragan Jovanović izjavio da se sredstva od poljoprivrednih subvencija daju velikim firmama u kojima ministar za poljoprivredu ima partijske prijatelje, a to su Victoria Group i MK komerc.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.