Jovana ima 25 godina i 35 kilograma: Imam nadu jer znam da lek postoji

Izvor: Blic, 15.Apr.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovana ima 25 godina i 35 kilograma: Imam nadu jer znam da lek postoji

Jovana ima 25 godina, svega 35 kilograma, ali i ogromnu želju da pobedi bolest i da živi! Bolest je svela na svega 35 kilograma

Jovani Živković iz Niša koja boluje od raka limfnih žlezda jedini spas je terapija monoklonskim antitelom, ali je za kupovinu tog leka potrebno oko 50.000 evra, koliko njena porodica ne može da sakupi.

Hrabra Nišlijka do sada je izdržala četiri ciklusa hemoterapije, 17 zračnih terapija i transplantaciju matičnih ćelija, tako da ju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bolest svela na svega 35 kilograma.

Ali ne prestaje da se bori! Ne gubi nadu i glas joj je siguran.

Preskupa ampula

3.500 evra košta ampula leka „brentuximab vedotim“. Taj lek je poslednja nada jer Jovana više ne može da izdrži zračenja i hemoterapije. Ta suma je za porodicu nedostižna

- Razbolela sam se 2011. godine. Dobila sam temperaturu, otišla na pregled na kojem su našli jednu uvećanu žlezdu. Posle biopsije i pregleda u Knez Selu, utvrdili su da imam Hočkinov limfom. Usledili su ciklusi hemoterapija, zračenje, a krajem godine sam išla i na VMA, na transplantaciji matičnih ćelija. Ali bolest se nije povukla - kaže Jovana.

Jedina šansa za izlečenje sada su ampule koje po komadu koštaju 3.500 evra.

- Meni treba 16 ampula. Doktor kaže da je sreća što sam mršava, jer bi trebalo više ampula. Ali dok znam da lek postoji, ne gubim nadu - priča Jovana.

Račun za pomoć

Broj računa Jovaninog oca Bratislava Živkovića iz Niša:

105-0000403907291-22

AIK banka

Retko izlazi iz kuće jer se brzo umara, ali joj podrška porodice i najbližih daje snagu da nastavi da se bori. Njen otac Bratislav zaposlen je kao blagajnik na železnici, dok je majka Snežana higijeničarka u Vojnoj bolnici u Nišu. Iznos potreban za terapiju za njih je nedostižan jer su iscrpli sve finansije za dosadašnje lečenje.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.