Josipović manje popularan, ali i dalje pozitivan

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2012, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović manje popularan, ali i dalje pozitivan

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar u zemlji, ali je njegova popularnost u odnosu na prošli mesec pala za skoro pet odsto, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnenja agencije Promocije plus.

Da je Josipović najpozitivniji smatra 38,9 odsto ispitanih. Na drugom mestu nalazi se premijer Zoran Milanović s 11,2 odsto, ali i on beleži pad popularnosti u odnosu na prošli mesec kada je 14,1 odsto ispitanih glasalo za njega.

Najnegativnijim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << političarem ispitani i dalje doživljavaju bivšeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivu Sanadera (26,5 odsto). Njega slede aktuelni funkcioneri HDZ-a Vladimir Šeks (18,4 odsto) i Jadranka Kosor s 13 odsto.

Iz vladajuće Kukuriku koalicije najnegativniji političar i ovog meseca je prvi potpredsednik Vlade Radimir Čačić s 9,4 odsto glasova.

Za razliku od predsednika i premijera Hrvatske, vladajuća koalicija beleži blagi porast popularnosti. Tako bi danas za koaliciju levog centra glasalo 46,1 odsto ispitanih, što je pet odsto više nego na izborima, a jedan odsto više nego prošli mesec.

HDZ bi sa svojim koalicionim partnerima osvojio nešto manje nego na izborima, odnosno 22,9 odsto.

Što se tiče stranaka, pojedinačno i dalje vodi Socijaldemokratska partija s 33,6 odsto, sledi HDZ s 18 odsto, Hrvatski laburisti s 5,6 odsto i Hrvatska narodna stranka s pet odsto.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iako mu popularnost pada, Josipović i dalje najpozitivniji

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Mar.2012

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar u zemlji, ali je njegova popularnost u odnosu na prošli mjesec pala za skoro pet odsto, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja agencije Promocije plus.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Josipović „najpozitivniji“

Izvor: Danas, 05.Mar.2012

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i dalje je najpozitivniji političar u zemlji, ali je njegova popularnost u odnosu na prošli mesec pala za skoro pet odsto, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja agencije Promocije plus. Da je Josipović najpozitivniji smatra 38,9 odsto ispitanih.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.