Joanikije za administratora?

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2010, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joanikije za administratora?

Sveti arhijerejski sabor SPC ušao je u drugu sedmicu zasedanja i juče počeo razmatranje stanja u Eparhiji raško-prizrenskoj. Izveštaj je podneo je sinodski privremeni administrator vladika Atanasije Jevtić.

Zbog kompleksnosti problema i oprečnih vladičanskih stavova, prema rečima našeg izvora, ova tema trebalo bi da bude na dnevnom redu i danas. Jer, kako nam je rečeno "očekuje se da se u paketu detaljno rasvetle eventualne kanonske odgovornosti ne samo vladike Artemija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << već i članova aktuelnog saziva Sinoda, za koje pojedini episkopi smatraju da su prekoračili ovlašćenja".

S obzirom na to da je Sabor, kako tvrde naši sagovornici, "u pat poziciji" u vezi pomenutih problema, "protivnici vladike Artemija nastoje da kao kompromis nametnu ideju da se umesto Jevtića Sabor za administratora postavi vladiku Joanikija Mićovića."

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sabor SPC nastavio raspravu o odgovornosti vladike Artemija

Izvor: Blic, 04.Maj.2010

Crkva i njeni episkopi treba pred narodom da očuvaju moralni kredibilitet i punu odgovornost. Treba da budemo uzor, poruka je jučerašnje besede patrijarha srpskog Irineja na zasedanju Sabora, a koja se odnosila na njegov stav o kanonskoj odgovornosti vladike Artemija...Posle čitanja izveštaja sinodske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.