Jednomesečni pritvor zbog malverzacija u Podravki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2009, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednomesečni pritvor zbog malverzacija u "Podravki"

ZAGREB - Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić odredio je sinoć jednomesečni pritvor šestorici osumnjičenih za malverzacije u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji "Podravka".

Sudija je odluku doneo nakon višečasovnog ispitivanja osumnjičenih, kao i rasprave na kojoj su predstavnici Kancelarije za borbu protiv korupcije i kriminala (USKOK) izneli svoje argumente za i protiv pritvora.

U USKOK-u su danas ispitani bivši direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << splitske prehrambene industrije SMS Srđan Mladinić i šef Uprave i suvlasnik varaždinske investicijske kuće Fime Milan Horvat, a preksinoć četvorica bivših i sadašnjih čelnika Podravke - Darko Marinac, Zdravko Šestak, Saša Romac i Josip Pavlović.

Oni su osumnjičeni da su se udružili u kriminalnu grupu koja je zloupotrebila položaj i ovlašćenja, odnosno učestvovala u novčanim transakcijama kojima su pokušali sredstvima "Podravke" da kupe deonice te firme kako bi postali većinski vlasnici.

Mediji nezvanično navode da je "Podravka" oštećena za više od 250 miliona kuna.

Advokati osumnjičenih najavili su da će već danas podneti žalbe na odluku istražnog sudije, o kojima sud mora da odluči u roku od tri dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jednomjesečni pritvor osumnjičenima u slučaju "Podravka"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Okt.2009

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić odredio je sinoć jednomesečni pritvor šestorici osumnjičenih za malverzacije u koprivničkoj prehrambenoj kompaniji "Podravka". Sudija je odluku donio nakon pomnog ispitivanja osumnjičenih, kao i rasprave na kojoj su predstavnici...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Rukovodiocima mjesec dana pritvora

Izvor: Capital.ba, 23.Okt.2009

ZAGREB, Županijski sud u Zagrebu odredio je jednomjesečni pritvor šestorici osumnjičenih za malverzacije u firmi 'Podravka', a advokati osumnjičenih najavili su da će podnijeti žalbe na tu odluku, javljaju hrvatski mediji. O žalbama, u roku od tri dana, treba da odluči vanraspravno vijeće...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.