Javni poziv za Železaru Smederevo

Izvor: RTS, 18.Apr.2012, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni poziv za Železaru "Smederevo"

Ministarstvo finansija objavilo javni poziv za izbor strateškog partnera za Železaru "Smederevo". Rok za dostavljanje ponuda 4. maj.

Na osnovu zaključka Vlade Srbije, Ministarstvo finansija objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera za "Železaru Smederevo", a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda ističe 4. maja.

Detaljne informacije u vezi sa transakcijom, mogućnošću upoznavanja sa poslovanjem kompanije i posetama kompaniji se mogu naći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Instrukcijama za ponuđače, koja će biti dostupna svim učesnicima nakon potpisivanja ugovora o čuvanju poverljivih podataka i uplate naknade za transakcionu dokumentaciju od 10.000 evra.

Prijave za učešće i otkup transakcione dokumentacije se mogu dostaviti najkasnije do 27. aprila do 16 časova, a rok za dostavljanje konačnih obavezujućih ponuda za izbor strateškog partnera je 4. maj do 16 časova.

Pravo na podnošenje ponude imaju zainteresovani učesnici koji se bave eksploatacijom ruda metala ili drugih ruda ili proizvodnjom sirovog gvožđa, koksa, čelika ili ferolegura.

Ponude mogu podnositi pravna lica koja su u 2011. godini, na konsolidovanom ili nekonsolidovanom nivou, ostvarila poslovni prihod od najmanje milijardu evra ili da vrednost poslovne imovine prema finansijskim izveštajima na dan 31. decembra 2011. iznosi najmanje 1,5 milijardi evra.

Pravo da podnose ponude imaju kompanije koje su uplatile depozit ili obezbedile garanciju za ozbiljnost ponude i dostave svu neophodnu dokumentaciju predviđenu transakcionom dokumentacijom.

Ako je zainteresovani ponuđač konzorcijum, neophodno je da kumulativno ispunjava uslov da su svi članovi konzorcijuma zaključili pisani ugovor o konzorcijumu i overili ga kod suda i da je ugovorom o konzorcijumu utvrđeno da svaki od članova preuzima neograničenu solidarnu odgovornost za obaveze koje proističu iz ili su u vezi sa javnim pozivom i da je bar jedan član konzorcijuma otkupio transakcionu dokumentaciju.

Ponude podnete u skladu sa transakcionom dokumentacijom moraju da sadrže biznis plan za kompaniju, sa obaveznim programom ulaganja za period od pet godina od dana zaključenja transakcije.

Prilikom podnošenja ponude, zainteresovana kompanija treba da uplati depozit ili dostavi garanciju za ozbiljnost ponude, u iznosu od milion evra, navedeno je u javnom pozivu.

Krajem januara Vlada Srbije je za jedan dolar kupila Železaru Smederevo od američke komanije "Ju-Es stil" koja je, posle osam godina rada u Srbiji, odlučila da se povuče zbog loših poslovnih rezultata.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.