Javni dug Srbije smanjen za 69,3 miliona evra!

Izvor: Kurir, 13.Jul.2013, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni dug Srbije smanjen za 69,3 miliona evra!

BEOGRAD - Javni dug Republike Srbije smanjen je u junu za 69,3 miliona evra, pa se Srbija tako treći mesec za redom razdužuje.

Nivo javnog duga na dan 30. juna iznosio je 18,9 milijardi dinara, navodi se na sajtu Ministarstva finansija i privrede.

Učešće javnog duga u bruto domaćem proizvodu na kraju juna iznosilo je 57,4 odsto.

Razduživanju Srbije u junu najviše su doprineli otplata dospelih državnih hartija od vrednosti, kao i otplata obaveza prema domaćim i stranim bankama.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Smanjen javni dug

Izvor: RTS, 13.Jul.2013

Javni dug Srbije u junu smanjen za 69,3 miliona evra, saopštilo Ministarstvo finansija i privrede. U razduživanju najviše doprinele otplate dospelih državnih hartija od vrednosti, kao i obaveza prema domaćim i stranim bankama...Nivo javnog duga 30. juna iznosio je 18,9 milijardi dinara, odnosno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.