Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2016, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić: DSS sam napustio zbog kolaboracije sa Vučićevim režimom

Bivši potpredsednik Demokratske stanke Srbije Marko Jakšić rekao je da je stranku i sve funkcije u njoj napustio zbog "kolaboracije sa režimom Aleksandra Vučića".

"Umesto dotadašnje nacionalne i demokratske politike, kako piše u statutu, stranka je krenula u najobičnije šibicarenje pretvarajući se od DSS u Demokratsku Naprednu stranku Srbije. Nekada u vreme vlasti Slobodana Miloševića niko od članova DŠ nije ni smeo da pomisli da uđe u koaliciju sa Socijalističkom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << partijom Srbije, a danas kada su na vlasti mnogo gori sa njima stranka kolaborira", naveo je Jakšić u pismu u kome objašnjava zašto je napustio DSS.

On je dodao da može da se pomiri sa time da je "režim Aleksandra Vučića izdao Kosovo i Metohiju", ali ne i stranka kojoj je pripadao.

"Briselskim sporazumom režim Aleksandra Vučića se praktično odrekao Kosova i Metohije. Upravo ovih dana kroz otimanje imovine Srbije na naplatu stižu posledice izdajničkog Briselskog sporazuma. Kako onda stranka čija su usta puna Kosova i Metohije pravi političke koalicije sa onima koji su izdali južnu srpsku pokrajinu", naveo je Jakšić.

On je ocenio da je DSS jedina opoziciona politička stranka koja je u lokalnim koalicijama sa SNS i da partiju ne interesuju njeni birači, već a bude "privezak SNS".

Jakšić je dodao i da je od sedam potpredsednika DSS, pet za "kolaboraciju sa SNS", a da je od 20 članova Predsedništva četvoro protiv "neprincipijelnih koalicija sa aktuelnim režimom".

Jakšić je na Glavnom odboru DSS napustio stranku i podneo ostavku sve funkcije, a njegov kolega Slaviša Ristić takođe je podneo ostavke na funkcije u DŠ, ali ostao u stranci.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jakšić: Napustio sam DSS zbog koalboracije sa Vučićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2016

Bivši potpredsednik Demokratske stanke Srbije Marko Jakšić rekao je da je stranku i sve funkcije u njoj napustio zbog "kolaboracije sa režimom Aleksandra Vučića"..."Umesto dotadašnje nacionalne i demokratske politike, kako piše u statutu, stranka je krenula u najobičnije šibicarenje pretvarajući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Otišao sam iz DSS zbog kolaboracije sa Vučićevim režimom"

Izvor: B92, 09.Okt.2016

Bivši potpredsednik DSS Marko Jakšić rekao je da je stranku i sve funkcije u njoj napustio zbog "kolaboracije sa režimom Aleksandra Vučića"..."Umesto dotadašnje nacionalne i demokratske politike, kako piše u statutu, stranka je krenula u najobičnije šibicarenje pretvarajući se od DSS u Demokratsku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.