Jako nevreme u Hrvatskoj

Izvor: NTV.rs, 30.Jul.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jako nevreme u Hrvatskoj

Jako nevreme koje je zahvatilo Hrvatsku, uglavnom primorje, ne prestaje ni danas i ciklon se, sa područja Kvarnera, sa obilnom kišom, grmljavinom i „pijavicama“ premešta prema unutrašnjosti i jugu zemlje.
Na ostrvima severnog Jadrana ponegde je palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Za 24 sata na Silbi je palo 217,5 litara kiše, a na Istu čak 294 litre, što je rekordna količina padavina u jednom danu za to područje u julu.
Na Zadarskom području grmljavinsko >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << nevreme, praćeno jakom kišom i olujnim jugom, „spojilo“ je nebo sa zemljom, gradske ulice i trgovi za svega nekoliko minuta pretvorili su se u vodopade i jezera, piše „Antena“ Zadar.
Neke ulice su potpuno poplavljene, a vatrogasci imaju pune ruke posla u ispumpavanju vode iz poplavljenih prostorija, posebno na zadarskim ostrvima, a najgore je na Viru, Pagu…
Jutros je Jadrolinijin brod „“Prizna“" u Pašmanskom kanalu spasio brodić pod slovenačkom zastavom, koji je nekontrolirano plutao nošen olujnim vetrom i uspešno je odvezen u luku Biograd.
Obilne padavine, ali i nevreme u Hrvatskoj danas se očekuju i u Dalmaciji, javlja Crometeo, i podseća da je Državni hidro-meteorološki zavod izdao visok stepen upozorenja za celu zemlje.
Za deo zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike, gde se očekuju grmljavinska nevremena i velike količine padavina, kao i jak vetar.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Poplavljen Herceg Novi

Izvor: Blic, 30.Jul.2014

Ulice i glavni gradski trg u Herceg Novom poplavljeni su usled jakog nevremena koje je oko 17.30 časova zahvatilo hercegnovsku rivijeru...U periodu od 11.00 do 18.00 časova pao je 71 litar kiše po metru kvadratnom, a vetar je duvao brzinom od 95 kilometara na čas...Za samo 10 minuta palo je 25 litara...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.