JEDAN POZIV ZA ZDRAVLJE DECE Večeras od 21 h Teleton na RTS i Blic.rs

Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDAN POZIV ZA ZDRAVLJE DECE Večeras od 21 h Teleton na RTS i Blic.rs

„Blic fondacija“ i RTS organizuju večeras humanitarni šou-program Teleton, u kojem će učestvovati poznate ličnosti iz sveta muzike, glume, sporta, politike, nauke...

Cilj Teletona je podrška akciji „Blic fondacije“ - „Srce za decu“ da svih 56 porodilišta u Srbiji dobije aparate za proveru sluha kod beba.

Tokom dvoiposatnog TV programa, javne ličnosti odgovaraće na telefonske pozive gledalaca. Svaki poziv na broj 09-05-700-705 i SMS na 2552 predstavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktnu donaciju humanitarnoj akciji „Srce za decu“. Pored razgovora s poznatim ličnostima, gledaoci će uživati u muzičkim numerama, a čućemo i nekoliko ispovesti hrabrih majki čija su deca rođena sa oštećenim sluhom.

Među poznatim ličnostima s kojima će gledaoci moći da razgovaraju biće: Ceca Ražnatović, Milica Dabović, Dejan Bodiroga, Sergej Ćetković, Saša Popović, Siniša Mali, Boris Tadić, Gordan Kičić, Emir Bekrić, Ivan Ivanović, Dejan Stanković, Jovana Janković, Srđan Predojević, Olivera Kovačević, Saša Janković, Bojan Pajtić, Sanda Rašković Ilić, Lazar Ristovski, Danica Maksimović, Dušan Borković, Nele Karajlić, Mima Karadžić, a očekuju se i predstavnici najvišeg državnog vrha.

- Ovo nije prvi put da sam deo humanitarnih aktivnosti organizovanih u okviru akcije „Srce za decu“. Mislim da svako od nas treba da neguje empatiju kod sebe, ali i da je probudi kod drugih, a da li će to biti finansijski, volonterskim radom, skretanjem pažnje javnosti na potrebnu pomoć, pokretanjem nekih novih inicijativa, to uopšte nije važno. Svesni smo da živimo u teškim vremenima, ali smo vrlo često nesveni koliko naše malo može da bude mnogo nekom drugom. Srećna sam da ću i ja sa ostalim učesnicima Teletona dati doprinos toj akciji. Već nekoliko puta sam učestvovala u humanitarnim akcijama, i uvek sam imala tako lepe razgovore i prijatna pitanja, verujem da će i sada biti tako. Naravno, raspoložena sam da pomognem da sva porodilišta mogu da rade skrining sluha i da roditelji s jasnim nalazima vode svoju bebu kući. Bravo za „Blic fondaciju“ što je pokrenula ovu akciju - rekla je Ceca Ražnatović.

Ni u jednoj razvijenoj zemlji urođeno oštećenje sluha ne predstavlja hendikep.

- Od kada se organizuje Teleton, učestvujem u toj humanitarnoj akciji. Ljudi koji se javljaju su divni, trude se da što duže pričaju kako bi više novca donirali. Osećam se dobro što mogu da pomognem da se reši jedan veliki problem koji imaju naša porodilišta. Zdravlje naše dece treba da bude na prvom mestu - rekla je Ana Bekuta.

Večeras svi telefone u ruke

- Za realizaciju akcije „Srce za decu“ potrebno je da se sakupi 200.000 evra. Ako svako od nas pošalje samo jedan SMS na humanitarni broj 2552 (cena poruke je 100 dinara) ili pozove goste u Teletonu na broj: 09-05-700-705 (cena poziva je 100 dinara, minut razgovora 100 dinara), sakupićemo dovoljno novca da svim porodilištima obezbedimo aparate za proveru sluha kod beba. Pomozimo da naša deca budu zdrava - rekao je Perović.

Poštovani čitaoci, budite večeras s nama, pozovite nas i pomozite da se svakoj bebi po rođenju proveri sluh kako bi svako dete moglo da čuje majčin glas.

Prenos teletona na RTS i Blic.rs

Teleton počinje u 21 čas na Prvom programu RTS, a direktan prenos moći ćete da pratite i na sajtu Blic.rs. Stotinu uglednih gostiju odgovaraće na pitanja gledalaca, dok će se poznati vokalni solisti i članovi svih orkestara i ansambala Muzičke produkcije RTS-a pobrinuti za dobro raspoloženje: Leontina Vukomanović, Aleksandra Radović, Mari Mari, Snežana Đurišić, Ana Bekuta, Merima Njegomir, Radiša Urošević, Predrag Živković Tozovac, Marinko Rokvić, Bane Mojićević, Ivana Peters, Goca Tržan, Bisera Velentanlić, Sanja Vučić...

15porodilišta dobilo aparate za proveru sluha kod beba: Niš, Valjevo, Vršac, Prokuplje, Šabac, Kraljevo, GAK KC Srbije, Čačak, Novi Sad, Aranđelovac, Kragujevac, Zaječar, S.Mitrovica, Leskovac, Knjaževac

POZIV ČITAOCIMA: Pomozimo da se svako dete glasno raduje!

„Blic fondacija“ je pokrenula veliku humanitarnu akciju da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za skrining sluha kod novorođenčadi. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner RTS.

Aparate za skrining sluha poseduju svega tri-četiri porodilišta od ukupno 56, koliko ih ima u Srbiji. Zbog nedostatka tih uređaja, oštećenje sluha kod dece se neretko kasno otkrije i posledice bivaju znatno veće nego kad bi se gluvoća otkrila odmah po rođenju. Pomozimo da svako dete može da čuje muziku, da peva, da se glasno raduje! Od 4. marta do 31. maja ove godine, sav prihod od našeg humanitarnog broja 2552 i sve uplate na tekuće račune „Blic fondacije“ biće iskorišćeni za kupovinu aparata za skrining sluha kod beba. Pomozimo da naša deca budu zdrava!

Kako da donirate

Za kupovinu 56 aparata potrebno je25 miliona dinara.

POMOGLI: Bolji uslovi života za više od 400 mališana

OBNOVILI: Jedino dečje očno odeljenje u Srbiji

OBNOVILI: Mlečnu kuhinju na Institutu za majku i dete

IZGRADILI: Deset kuća za poplavljene u Obrenovcu

OBNOVILI: Odeljenje neurologije u valjevskoj bolnici

AKCIJA U TOKU:

Obezbedimo aparate za dijagnostikovanje oštećenja sluha kod novorođenčadi u svih 56 porodilišta u Srbiji. Cena poruke je 100 dinara, važi za sve mreže, SMS na 2552.

"Blic fondacija", dinarski račun: 2750010221949709 90 Societe Generale Srbija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

JEDAN POZIV ZA ZDRAVLJE DECE Večeras od 21 sat Teleton na RTS i Blic.rs

Izvor: Blic, 24.Maj.2016

„Blic fondacija“ i RTS organizuju večeras humanitarni šou-program Teleton, u kojem će učestvovati poznate ličnosti iz sveta muzike, glume, sporta, politike, nauke....Cilj Teletona je podrška akciji „Blic fondacije“ - „Srce za decu“ da svih 56 porodilišta u Srbiji dobije aparate za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.