JEDAN JE RIKI: Lambert ušao u istoriju engleskog fudbala predanim radom

Izvor: Kurir, 28.Nov.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDAN JE RIKI: Lambert ušao u istoriju engleskog fudbala predanim radom

Ljubimac mnogih navijača postao je legenda

Riki Lambert ima karijeru iz bajke. Ne zbog toga što je u njoj sve lepo i bajkovito, već zato što je od dna, uz pomoć predanog rada stigao do vrha.

Rođen je u blizini Liverpula, gde je počeo omladinsku karijeru ali nije bio ni blizu prvog tima. Krenuo je svoju karijeru od niželigaških timova, napredovao kroz rangove i na kraju stigao do Saumteptona u kojem je blistao, pa natrag do Liverpula, o kojem je sanjao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Za to vreme, Riki je uspeo u nečemu što nikome do tada nije pošlo za nogom. On je u 4 najjača ranga takmičenja, odnosno od Lige dva, preko Lige jedan i Čempionšipa do Premijer lige uspeo da postigne bar po jedan gol, na to je dodao gol za reprezentaciju Engleske i konačno, u sredu protiv Ludogoreca postigao i gol u Ligi šampiona.

To ga čini jedinim Englezom koji je to ikada uspeo a ako Liverpul kojim slučajem završi kao treći u svojoj grupi, na proleće će imati šansu i u Ligi Evrope.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.